YENİ YOUTUBE TRENDİ: KENDİNİ YAKMAK

YENİ YOUTUBE TRENDİ: KENDİNİ YAKMAK


Peki Kolonya İçmek Ne Zaman Trend Olacak?


Saçma sapan trendlerden biri daha Youtube’u sardı. Akıl sağlığından şüphe ettiğimiz bir takım gençler ve kendini genç hissedenler, Youtube'a kendilerini yakarken çektikleri videoları koyuyorlar.

 

Son derece tehlikeli ve rahatsız edici bu trende dahil olan gençler, videolarını Instagram, Twitter ve Youtube gibi mecralarda #firechallenge etiketiyle paylaşıyorlar. Kendilerine “The Daredevils” adını veren bu cahil cesaretli arkadaşlar üzerlerine aseton, kolonya ve alkol gibi şeyler dökerek çakmaklıyorlar.

 

 

Geçen ay New York’ta aynı deneyi yaparken bütün vücudunu saran alevlerle baş edemeyen, suya da ulaşamayınca 15 yaşındaki James Shores’un ardından geçtiğimiz hafta da #firechallenge için kendisini ateşleyen 14 yaşındaki bir çocuk, verdiği mücadele esnasında çok kötü yandı ve hastanelik oldu. Bu olayın ardaından itfaiyeciler de yaklaşık 200 derece sıcaklıkta kendilerini yakarak ikinci dereceden yanıklara koşan gençlere uyarıda bulundu; " Yanıcı sıvılar ile ıslatılmış vücutta yangının yayılmasını kontrol etmenin bir yolu yok. İnanın, sizi biz bile kurtaramayız.”

 

 

Sosyal medyada türeyen birçok ilginç moda arasından kendilerini yakmayı tercih eden arkadaşlara en tezinden akıl ve de fikir diliyoruz.