90’LAR, STAR WARS, PİKSEL ART VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ

90’LAR, STAR WARS, PİKSEL ART VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ


çok çok Acayip Formül Ve Mükemmel Sonucu


Bundan çok ama çok uzun zaman önce bizim ilkokul sıralarına adımızı kazıdığımız dönemler olan 1990’lı yıllarda birkaç Amerikalı ortaokullu velet Star Wars çizimleri yapıyormuş.

 

 

Piksel sanatına gönül veren iki ortaokul öğrencisi “Adam olacak çocuk bokundan belli olur” lafını bir kez daha doğruladılar. Robert ve James Dastoli isimli ikiz kardeşler o dönemde kullanılmakta olan Windows 3.1’deki Paintbrush adlı programı kullanan iki veletti.

 

 

90’larda George Lucas'ın kurgusal galaksisinin her köşesini çizen ikizler, ilerleyen yıllarda Dastoli Dijital adlı animasyon ajansının kurucuları oldular. Tam olarak burada büyüklerimizin “Adam olacak çocuk” lafı doğrulanıyor.

 

 

Çocukların Star Wars çizgi romanları ve dergilerinden gördüklerini tekrar çizme merakına ve kendilerini nasıl geliştirdiklerine tanık olmak isteyenleri fotoğraflara doğru alalım.

 

 

Paintbrush adlı programı kullanarak pikselleştirdikleri Star Wars karelerinden yüzlerce çizen iki kardeş, aynı isimli bir Tumblr blogu açıp tüm işlerini bu blog üzerinden paylaşmaya başladı. Dastoli kardeşler, J.J. Abrams'ın yöneteceği yeni Star Wars üçlemesinin ilk filmi Episode VII gösterime girene kadar bloga her gün yeni bir resim yükleyeceklerini söylediler.

 

 

İşte bıdıkların vakti zamanında yaptıkları ‘Star Wars Paintbrush’ adlı çalışmalarından diğer görüntüler: