ACAYİP JAPONLAR: CÜZDANLARINA YATAK YAPMAYA BAŞLADILAR

ACAYİP JAPONLAR: CÜZDANLARINA YATAK YAPMAYA BAŞLADILAR


Akil Fikir Dilemekten Dilimizde Tüy Bitti


İki Kore ülkesinin de gariplik bakımından Çin ve Japonya’dan eksik kalır yanları pek yok aslında… Uzak Doğu’nun huyundan mıdır suyundan mıdır bilemiyoruz ama bu ülke insanlarının yaptıkları her hareket bir acayip doğrusu. Önceleri her ay bir bomba trend ile karşımıza çıkan Japonya bu oranı artık haftada bire indirdi. Daha önce “Fondü Terlikler”, fasulyeden tasarlanan garip sakallar, tuvalet sergisi, kedili şuşi, gelin olan Japon damatlar, ağustosböcekli saç modası, Hello Kitty Havayolları, modern süper kahramanı,  dünyanın en gerçekçi şişme bebekleri, dünyanın en saçma yarışması gibi haberlerle yeterince beynimizi yakan tüm garipliklerin membağı Uzak Doğu’da yeni bir akım daha başladı.

 

 

Küçük bir çocukken bizlere hediye olarak alınan ayakkabıları, montları çıkartmadan yatmışlığımız vardır ya hani… Ona benzer bir moda türevi şu aralar ülkede.

 

 

Japonlar’a yine bir haller olmuş olacak ki; ceplerinden çıkarttıkları karpuz yarısı cüzdanları için tasarladıkları mini yataklara yatıyor, bir güzel de üstlerini örtüyorlar. Ülke genelinde şimdilerde pek moda olan bu davranışı, davranış bilimi uzmanları bile anlamakta güçlük çekiyor.