APPLE GALEYANA GELDİ: ALMAYIN LAN O ZAMAN IPHONE 6

APPLE GALEYANA GELDİ: ALMAYIN LAN O ZAMAN IPHONE 6


Koca Firmayi Küstürdüler


Şu sıralar Apple'a bir dokunsanız bin milyon ah işitebilirsiniz. Yeni telefonları iPhone 6 ve Plus'la satış rekorları kırdıkları bir dönemde Bendgate skandalıyla gardı düşürülen teknoloji devinin canı pek sıkkın. Sadece telefon markaları değil; farklı sektörlerden markalar da Apple'ın bu açığını fırsata çevirmeye çalışıyorlar. Apple ise "Büyükler bende kalsın" diyerek susuyor. Daha doğrusu susuyordu. İlk iPhone piyasaya çıktığı günden bu yana bu tip taşlama kampanyalarına sık sık maruz kalan Apple, Bendgate skandalının ardından ilk kez cevap verme hakkını kullanmaya karar verdi.

 

 

Apple yaptığı açıklamada telefonların piyasadaki en kaliteli malzemelerden üretildiğini ve binbir özel sağlamlık testinden geçtiğini ifade etti. Hızını alamayan teknoloji devi, abartıldığı kadar fazla bükülme vakasının yaşanmadığını ve şimdiye kadar sadece 9 iPhone'un büküldüğü için kendilerine iade edildiğini belirtti.

 

Consumer Reports'un yayınladığı test videosu ise bu açıklamanın tuzu biberi oldu. Bu sağlamlık testi sadece iPhone 6 ve Plus'la sınırlı tutulmadı. Apple'a diş bileyen Samsung, HTC ve LG'nin telefonları da sağlamlık testinde yer aldı. Bu kendine özgü testin galibi Galaxy 3, 68 kg basınca kadar bana mısın demedi. iPhone 6 Plus ise 40 kilo basınçla hakkın rahmetine kavuştu.