APPLE YİNE BÜYÜK OYNUYOR

APPLE YİNE BÜYÜK OYNUYOR


Dostlar Alişverişte Görsün


Apple haberleriyle dolu günlere dün itibariyle yeniden yelken açtık. Dünden beri yeni iPhone’du, Apple Watch’tu derken içimiz kıyıldı. Bugün aldığımız bir başka habere göre; Apple, ünlü sosyal mecra Path'i satın almaya hazırlanıyor.

 

 

Sahip olduğu harika arayüz tasarımı ve basit kullanımıyla aklımızı alan ve çılgınlar gibi kullanmak istediğimiz ama içinde kimsecikler olmadığı için yüzüne bakmadığımız Path, Apple’ın radarına girdi.

 

 

Apple'ın mühendislik ekibi içinde yer alan bir çalışan kaynaklı habere göre Apple, Path’i satın almayı planlıyor. Pando’da çıkan bir haberde şimdilik anonim olarak anılmayı talep eden kaynak, iki tarafın anlaşmak üzere olduklarını hatta siz bu satırları okurken Path ile Apple’ın el sıkışılmış bile olabileceğini söyledi. Eğer haber doğruysa asıl sormamız gereken soru şu; 25 milyon kullanıcısı olduğu bilinen Path ne kadara satılacak?

 

 

Büyük ümitler bağladığımız Path’i bilenler bilir. Facebook'un ilk çalışanlarının kurduğu, bir dünya yatırım alan, aldıkça da içine kapanık uygulama bir türlü kendisinden beklenen patlamayı yapamadı. Kullanım oranının günden güne düştüğü uygulama, sosyal mecralar konusunda pek iyi olamayan Apple tarafından satın alınırsa belki başarıyı yakalayabilirler. Path’in de böylelikle kaderi değişmiş olur.

 

İlk çıktığı dönemde; lüzumsuz şişmiş arkadaş listesini minimum düzeye indirgeyerek aynı sosyal çevrede bulunduğunuz arkadaşlarınızla yani; işinize en yarayacak olanlarla iletişimde olmanızı isteyen Path, arkadaş listesini 50 kişiyle sınırlı tutmuş daha sonra bu sayıda artışa gitmişti. Path, sadece mobil uygulama değil de, web üzerinden de görüntülenebilir bir hale gelmiş olsaydı daha farklı bir konumda olur muydu sorusunu akıllara getiriyor. Sonuç ne olursa olsun; Instagram'dan sonra zengin olma sırası Path’in sahibi Dave Morin’de iddiamız rafa kalkmış bir şekilde duruyor.