AVRUPA’NIN EN ZENGİN MARKALARI VE İNSANLARI HARİTASI

AVRUPA’NIN EN ZENGİN MARKALARI VE İNSANLARI HARİTASI


Türkiye’nin En Zengini Kim?


Zenginin parası Play Tuşu’nun çenesini yormaya devam ediyor. Forbes’un her yıl açıkladığı "Kim kaç para kazanıyor acaba?" listelerinin 2014’ü mesken edinen güncel versiyonlarını yayınlamaya başladığı şu günlerde Avrupa kıtasına el atan bir zenginlik haritası daha yayınlandı. Küresel ekonominin en büyük güçlerinden biri olan Avrupa piyasasındaki markaların ülkeler özelinde listelenmiş gelirleri ve bu markaların sahiplerinden oluşan bir harita bu.

 

Molehole isimli Reddit kullanıcısının yayınladığı haritada; Forbes’un kafayı taktığı en çok kazanan kadın oyuncular, en zengin aktörler, en çok kazanan DJ’ler gibi zengin listelerinin farklı bir versiyonu görülüyor.

 

Markaların elde ettikleri kazançların baz alınarak paraya para demeyen sahiplerinin o ülkenin en zengini olarak lanse edildiği listede; H&M’in Ikea’dan daha zengin çıkması ve ülkemizin birincisinin Ülker markasıyla Murat Ülker olması ilgimizi çekti. Lego, Nutella, L'oreal gibi devlerin evi olan kıtanın en büyük gelir elde eden markası ise Zara oldu. Bu arada Ülker’in yıllık kazancının 4 milyar dolar olduğu görülen haritaya dikkatli baktığınızda minicik ülke Kıbrıs Rum Kesimi’inden çıkan John Fredriksen’in 15 milyar dolarlık geliri akılları alıyor.

 

 

Haritanın biraz daha büyük versiyonu için BURAYA tıklayabilirsiniz.