BELEŞE DARKSIDE İZLEME REHBERİ

BELEŞE DARKSIDE İZLEME REHBERİ


Fakirlere Gün Doğdu


1999'u 2000'e bağlayan geceden beri bu kadar heyecanlanmamıştık. Teknolji kıyametinin gerçekleşeceğine, bilgisayarların aba altından sopa göstereceğine o kadar inanmıştık ki, muhtemel 60-80 yıllık hayatımızda gerçekten de özel bir anın parçası olacağımızı düşünüyorduk. Gelin görün ki öyle olmadı… Bilgisyarlarlar bizi yarı yolda bıraktı. O günden beridir içimizdeki bu buruklukla yaşamayı öğrendik. Ta ki bugüne kadar. Daha doğrusu yarına kadar. Çünkü Nicolas Jaar ve Dave Harrington'ın kutsal kitap gibi projesi Darkside, ilk ve belki de son kez İstanbul'da sahne alacak. Çok çok sevdiğimiz ve etkinlikteki çözüm ortağımız Orange Date'le beraber adeta saniyeleri sayar vaziyette konser saatinin gelmesini bekliyoruz. Konser demeye de bin şahit gerçi. Çünkü Küçükçiftlik Park'ta 17:00'da başlayacak ve bir dünya güzel ismin Darkside öncesi sahne alacağı etkinliğe konser demeyi annemize küfür edilmesiyle eşdeğer tutuyoruz.

 

 

Adeta tek günlük bir festival demekten kendimizi alıkoymadığımız bu etkinliğin ardından sizleri sürprizin sözlük karşılığı ile baş başa bırakacağımızı da belirtelim. Konsere biletli gelecek Darkside gönül yolcuları, 23:00-04:00 saatleri arasında Garajistanbul'da gerçekleşecek çok çok iyi after party'e giriş yapabilecekler. Bu after party'nin detaylarını gün içinde sizlerle paylaşacağız. Ama kısaca şunu söyeleyelim; sizleri işe hangover yollmaya yemin ettik.

 

 

Sadede gelelim; 1700 biletle sınırlı Darkside şenliğinin biletleri yeminle hızla tükeniyor. "Kapıdan alırım yaaee" deyip şansınızı son dakikayla sınamamanızı tavsiye ediyoruz. O yüzden ŞURADAN bir koşu biletinizi alarak kendinizi garanti altına almanız akıllıca olacaktır. Müziğe uzun bir süre ara verecek Darkside'ın son 6 konserinden biriyle karşı karşıya olduğunuzu bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Evet; Darkside'ın son 6 konserinden biriyle karşı karşıyasınız.

 

Haydi kötü senaryodan gidelim; maaşı taksitlere, faturalara, kiralara yatırdınız. Bayram harçlıklarınızı çiklete, çuklata, Kames'e yatırdınız. Ya da büyük bir hıyarlık yapıp konser biletini almadınız. Derken son dakika dank etti; "Ben ne yaptım yahu, allah türlü belamı vermesin." dediniz ve Darkside'ı o veya bu şekilde izlemek istediğinizi idrak ettiniz. Ama;

 

a) Paranız hala yok

b) Paranız var ama biletler tükendi

c) Hem paranız yok hem de biletler tükendi

 

Bu üç senaryo için sizlere alternatif bir Darkside konseri izleme şablonu hazırladık. Kaçak Darkside izlemenin en pratik yolları ekini bayinizden ısrarla istemeyi unutmayın. Ya da unutun, delikanlı gibi bilet alın.

 

BELEŞTEPE

 

 

Türk konser/spor izleyicisinin yıllardır kötü gün dostu olmaya devam eden Beleştepe App, Darkside konserinde de sırtınızı sıvazlayacak. Nasıl mı? Konserin düzeneleneceği Küçükçiftlik Park'ın hemen arkası boylu boyunca Maçka Parkı. Parkın Shire'ı andıran yeşil tepeciklerinde pekala Darkside'ı görmeseniz bile SQNY 2+1 hoparlör kalitesiyle gelen sesi dinleyebilirsiniz.

 

Tercih edecekler: Mühendislik fakültesi öğrencileri, emekli albaylar, köpeğini 7/24 dolaştıranlar, tinerciler.

 

TELEFERİK

 

 

Maçka Parkı'nın içinde yıllardır git-gel yapmaktan imanı gevreyen ve bize tahminen Sovyetler'den miras kalan emektar teleferiklerle kuşbakışı Darkside deneyiminin tarihini yazabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey içerideki görevliyi eterle bayıltmak ve ardından teleferikle yaklaşık 1382 git-gel gerçekleştirmek.

 

Tercih edecekler: Sınırsız Akbil'i olanlar, toplu taşımadan başkası yalan diyenler, emekliler, hamileler, yaşlılar ve malüller.

 

HILTON OTEL

 

 

Beş yıldızın, açık büfenin harman olduğu efsanevi otelin Küçükçiftlik Park'ın kapı komşusu olduğunu fark etmişsinizdir. Ayağınıza böyle bir fırsat gelmişken (Parası olanlar için konuşuyoruz) cici komşundan bir fincan kahve istememek olmaz. Burada bahsettiğimiz bir fincan kahve aslında otelin en üst dört katı oluyor. Eğer fark ettiyseniz, otelin en üst dört katının Küçükçiftlik Park'a harika bir açısı var. 20 konser parası vererek pekala VIP bir Darkside deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Tercih edecekler: Art direktörler, görgüsüzler, Ali Ağaoğlu.

 

KÜÇÜKÇİFTLİK PARK'IN TAM YANINDAKİ A-ACAYİP ŞEY

 

 

Kimse bu metal yığınının ne olduğunu tam olarak bilmiyor. Kimisi eski lunaparkın bir parçası, kimisi nükleer silah tesisi, kimisi Mad Max'in seti, kimisi The Place Beyond The Pines'ta Ryan Gosling motoruyla dönüp dönüp durduğu yer, kimisi ise Editors'ın ikinci albümünün kapağı diyor. Ama kesin olay bir şey var ki; bu metal yığınının üstüne çıktığınız takdirde eşsiz bir Darkside deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

 

Tercih edecekler: Tetanoza yelken açmak isteyenler, önceki hayatında anka kuşu olanlar, Red Bull'un kanatlandırdıkları.

 

JUSTIN.TV

 

 

Eğer kamerası, ekipmanı olan fedakar bir arkadaşınız varsa ve konsere bu ekipmanıyla girmeyi başarırsa ondan büyük bir ricada bulunabilirsiniz. Korsan maç izlemenin ilk adresi Justin.Tv'den Darkside konserini stream etmek gibi dahiyane bir fikri pekala kabul ettirebilirisiniz. Yan taraftaki chatbox'taki mega yaratıcı küfürlerle dolu konuşmalar da cabası. "Açsana lan admin" ve "Görüntü donuyor aga"cılar takipleşiyor.

 

Tercih edecekler: Çarşı, Teksas, "Ankaragüçlüler Darkside konserini izleyecekler" diyenler.