BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: CONNAN MOCKASIN – PLEASE TURN…

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: CONNAN MOCKASIN – PLEASE TURN…


Lo-Fi'in Sari Şekeri


 

Bugün sizleri psychedelic ve lo-fi müziğin son yıllardaki belki de en özgün temsilcisi ile baş başa kalacağınız soğuk bir bira sofrasına davet etmek istiyoruz. Esas adı Connan Tant Hosford olan bu nevi şahsına münhasır müzisyen, Yeni Zelanda'dan sofralarımıza misafir geliyor. Müziğini belli başlı bir tarzla sınırlandırmak çok zor. Çünkü algıda yarattığı açıcılık sayesinde standart bir müzsiyenden çok daha fazlasını vaat ediyor bizlere.

 

 

2010 tarihli albümü Please Turn Me Into The Snat, bu garip adamın diskografisindeki şimdilik en dikkat çekici iş diyebiliriz. Psychedelic müziğe merakıyla ünlü prodüktör Erol Alkan'ın da üstüne titrediği ve Forever Dolphin Love'a harika bir remix'ini esirgemediği Connan, "kadın mı erkek mi?" şeklinde soru sorduran dış görünüşünü cinsiyetsiz vokali ile taçlandırıyor. Müziğinde çok sesliliği esas alıyor ve gerçekten sizleri olduğunuz yere mıhlatan, düşüncelere sevk eden. tombul bira şişelerinin deryasında yıkanacağınız şarkılara imza atıyor.

 

 

Megumi The Milkyway Above'da çocukların Connan abilerine selamıyla açılan albüm, perküsyonların ve basın karmakarışık dansı ile sizleri Connan Mockasin'in eşsiz dünyasına davet ediyor. Tekinsiz ama huzurlu, kafası karışık ama derli toplu. Müziğinin değişkenliği ile birçok tanımı aynı anda hak ediyor Connan. Single olarak da piyasaya sürülen It's Choade My Dear, özellikle algı kalıplarınızı zorlayacak videosu ile sizi tombul şişe biraya talim ettiriyor.

 

Hülyalı gitarları ile sizi bambaşka bir yere, Connan'ın harikalar diyarına fişekleyen Faking Jazz Together, 10 dakikalık süresiyle görkemli Forever Dolphin Love, alter ego'sunu çağırdığı Egon Hosford ve halüsiyansyonun müzik formu Unicorn in Uniform gibi şarkılar, Connan Mockasin'in modern bir başyapıta imza attığı albümün temel direkleri olarak göze çarpıyor.

 

 

Son albümü Caramel ile biraz daha netleşen ve poptan gücünü alan Connan Mockasin'in iliklerinize gerçekten işlediği 2010 tarihli bu albümü çoluğunuza çocuğunuza, torununuza torbanıza bırkacağınız türden bir miras. Tombul şişe biralar da bu mirasın en güzel eşlikçisi.