BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: MODEST MOUSE – WE WERE DEAD BEFORE…

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: MODEST MOUSE – WE WERE DEAD BEFORE…


Indie Rock’in Şanli Tarihi


Indie rock’ın zorlu ve taze mücadelesinin şanlı isimlerinden Modest Mouse eşliğinde soğuk biralarımızı açıyoruz ve kendimizi Cuma ateşine hazırlıyoruz.

 

 

Bazı gruplar bizimle büyür, müzik zevkimizi büyütür, bizi sarıp sarmalar, ilk biralı muhabbetlerimizde bize eşlik eder. Bir vakit sonra onları unuturuz ama onlar her zaman bıraktığımız yerdedir. Gelişen müzik piyasasına ve teknolojiyle yetenekleri sayesinde karşı durur. İşte Modest Mouse o gruplardan bir tanesi.

 

 

1993’te Isaac Brock, Jeremiah Green ve Eric Judy tarafından kurulan Modest Mouse, This Is A Long Drive For Someone With Nothing To Think About ile sesini ve uzun albüm ismini duyurdu. İlk albüm yayınlandıktan on sene sonra Modest Mouse’un kaderi efsane oğlu efsane The Smiths’i gitaristi Johnny Marr ve The Black Heart Procession’dan Tom Peloso’nun katılımıyla değişti. Bu dev transferlerle gücüne güç katan Modest Mouse, 2007 yılında We Were Dead Before The Ship Even Sank’ı yayınladı.

 

İsmini Virgina Woolf’un The Mark On The Wall hikayesinden alan Modest Mouse, ortalama bir indie rock grubundan daha fazlasıydı her zaman. Yayınladığı albümler, hep iyi eleştirilerle soğuk bira paylaştı. Hatta grubun yayınladığı The Moon &  Antarctica albümü önünde ceket ilikleten Pitchfork’ta 9.8 alarak indie rock’ın gururu olmuştu.

 

 

Bu akşam ihtiyacımız olan Cuma ateşini We Were Dead Before The Ship Even Sank’tan alıyoruz çünkü albümün yangın yerine çevirme potansiyeli hepimizin malumu.

 

March Into The Sea ile açıyoruz perdeyi. Isaack Broock’un kahkahaları arasında başlayan şarkı hemen insana ilk soğuk birasını açtırıyor. Yükselip yavaşlayan ritimlere kendinizi hazırlayın, çünkü albümün tamamı böyle olacak. Ardından gelen ve eskimesi mümkün olmayan şahane Dashboard ile iyiden iyiye ısınıyoruz hafta sonuna. Bitmeyen enerji akımının ardından Parting Of The Sensory geliyor. Yavaş başlayan şarkı bize dinlenmek için biraz zaman veriyor. Şarkı ilerledikçe hayatın geçiciliğine ve varoluşa bambaşka bir bakış açısı getiriyor: ‘Someday you will die and somehow something’s going to steal your carbon.’

 

 

Her zaman kalbimizdeki yerini koruyan Modest Mouse’u kanlı canlı izleme umuduyla We Were Dead Before The Ship Even Sank’a nokta koyuyoruz.