BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: THE CARDIGANS – FIRST BAND ON THE MOON

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: THE CARDIGANS – FIRST BAND ON THE MOON


İsveç’ten Yükselen Ses


Neşenin ve sevdanın türküsü The Cardigans’ın kariyerini değiştiren albüm First Band On The Moon ve soğuk biralarımız eşliğinde Pazartesi sendromunu tanımamazlıktan geliyoruz.

 

Yıllardan 1996, aylardan bu civar. The Cardigans bağımsızlığının tadını doyasıya sürüyor. Kütüğü İsveç’te bulunan grup hali hazırda iki albüm yayınlamış ve kariyerinin gidişini kıracak bir albümün peşinde. Bütün şartlar bir doksanlar efsanesi yaratmak için müsait. Ortayı çok iyi gören The Cardigans, First Band On The Moon ile muhteşem bir gol atıyor.

 

 

Bir heavy metal grubunda ikamet eden Peter Svensson ve Magnus Svensson, 1992’de bir grup kurmaya karar verir. Yanlarına Bengt Lagerberg, Lars-Olof Johansson ve Nina Persson’ı alan Svensson’lar The Cardigans’ı kuruverdi. Küçük bir apartman dairesinde birlikte yaşayan, bir soğuk birayı iğrenmeden aynı şişeden içen The Cardigans bu birlik ve beraberlik havasında ilk demosunu kaydetti. Demosuyla göz dolduran grup çok geçmeden ilk albümü Emmerdale’i yayınladı. Emmerlade, İsveç ve Japonya’da dev bir meseleye dönüştü. Ama İsveç ve Japonya’da meşhur olmak yetmezdi. Daha fazlasını isteyen grup ikinci albümünde istediğini elde edecek gibi oldu. Life’ın başarısı sayesinde Mercury Records ile anlaşma imzaladı.

 

 

The Cardigans, Mercury Records’ın kanatları altında yayınladığı First Band On The Moon ile hem harika eleştirilere kavuştu hem de istediği ticari başarıyı elde etti. Artık reklamlar, televizyon kanalları, festivaller, radyolar The Cardigans’ın peşindeydi.

 

Nina Persson’ın insanı kış vakti sarıp sarmalayan sesi ile başlıyor First Band On The Moon. ‘Ben senin hem annen, hem babandım baby boy.’ ile Been It diyor The Cardigans. Been It, grubu tüm hücrelerine kadar özetliyor.

 

 

The Cardigans’ın önünü sonuna kadar açan Lovefool başlamadan soğuk biralarınızı tazeleyin. Zamanda yolculuğun bir diğer adı olan Lovefool, İngilizce bilmeden öğrenilen şarkılar arasındaki yerini hala korumakta.

 

 

Doksanların ihtiyaç duyduğu kadın vocal ve naifliği sonuna kadar kullanan The Cardigans’a bize hediye ettiği şarkılar için teşekkürü borç biliriz.