BUGÜNÜN GENÇLERİ SMELLS LIKE TEEN SPIRIT HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

BUGÜNÜN GENÇLERİ SMELLS LIKE TEEN SPIRIT HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?


Gençlerin Nirvana'yla İmtihani


Günümüz ergenlerinin müzikle imtihanında şanslı olup olmadıklarını bir türlü çözemedik. İnternetin yaygınlaşması onlara milyonlarca seçeneğe kolayca ulaşma fırsatı sunuyor, ama bu fırsat birbirinden leş sanatçıların akıllarını çelmesini de sağlayabiliyor. Eğer ki müzik zevki açısından iyi eğitimli bir abi/abla veya ebeveynleri de yoksa çocuklar yaşken eğilebiliyor. Justin Bieber, PSY ve bilimum leş ötesi şarkıcının beş para etmez şarkılarına gönülden bağlanabiliyorlar. Böylece kaliteli müzikle imtihanlarını da kaçırmış olabiliyorlar.

 

Müzik tarihini değiştiren isimlerden Nirvana'yla imtihanları da kaçırdıkları imtihanlardan biri olarak kayıtlara geçiyor. Peki günümüz çocukları Nirvana'nın müzik dünyasının aksını kıran şarkısı Smells Like Teen Spirit hakkında ne düşünüyor? Bu sorunun cevabı, React isimli Youtube sayfasının hazırladığı videoda gizli.

 

React, topladığı ufak yaştaki gençlere Smells Like Teen Spirit'in şarkı sözlerinden ne anladıklarını soruyor? Kimisi şarkının ne olduğundan habersiz, kimisi zor da olsa şarkıyı çıkarıyor. Kurt Cobain'in oldukça kişisel ve kafası güzel şarkı sözlerinden ise haliyle pek bir anlam çıkaramıyorlar.