CEFAKAR MASALARIMIZIN EVRİMİ

CEFAKAR MASALARIMIZIN EVRİMİ


Masalarin Dili Olsa Da Konuşsa


Şu an yüzde 90’ımız bir masanın başında günlük mesaisini veriyor. Starbucks’tan aldığı kahvesini masaya koyuyor, laptop’ını hunharca masaya bırakıyor, kimisi utanmadan ayağını bile uzatıyor. Ama kimse demiyor ki bu masaların canı var mı? Yıllardır insanların en iyi arkadaşlarından biri olan, ama bunu ne bizim farkettiğimiz, ne de kendilerinin çaktırdığı masalar da birçok obje gibi zamanla evrim geçiriyorlar. Bahsettiğimiz evrim masanın sahip olduğu şekil veya malzemesinden çok masa üstünün kullanış biçimi.

 

 

Bilgisayarların küçülmesi ile büyük bir alan kazanıldığı aşikar. Yazılımlar sayesinde ajandalar ve defterlerin yüzüne bakmaz olduk. Her şeyi NotePad’e kaydediyoruz. İnternetin yaygınlaşması sayesinde tüm yazılı kaynaklar parmağımızın ucunda. Kitabın ne işi var artık masada?

 

 

Fotoğraf, çerçeve vs. gibi objeleri ne yapacağız Instagram türevi sosyal paylaşım siteleri varken? Masaüstü bilgisayar deseniz artık laptop’ı olmayan ofise kıçıyla gülüyor insanlar. Hal böyle olunca da oldukça minimal bir hale geliyor günümüzde masalar.

 

 

Evolution Of The Desk isimli güzide çalışma, bizlere masanın son 35 yılda geçirdiği evrimi çok güzel bir şekilde özetliyor. İsteyen GIF’lerle yaşasın, isteyen de videosuna baksın.