ÇİLEK GENÇ ODASI’NA RAKİP: ARABALI YATAK

ÇİLEK GENÇ ODASI’NA RAKİP: ARABALI YATAK


İçinizdeki çocuğa Selam Söyleyin


Önümüzdeki yıllarda yollarda boy göstermeye başlaması planlanan sürücüsüz arabalar, Dominic Wilcox’un radarına takıldı.

 

 

Bundan tam beş ay önce sürücüsüz araba testlerine başlayan Google, insanlığın yıllardır hayalini kurduğu şoförsüz arabaları sonunda gerçekliğe kavuşturacak gibi… Teknoloji devi, Google Car adlı sürücüsüz arabasının test sürüşlerini şehir içindeki yollara taşısa da; bu araçların sorunsuzca işleyen bir sistemin içine dahil olmaları birkaç yılı bulacak gibi görünüyor. Özellikle de Google Car’ın sahip olduğu gelişmiş yazılımla etrafında olan biteni algılayarak gerçek zamanlı tepkiler verebilmesi bir hayli uzun uğraşlar sonucunda tamamlanacaktır diye düşünüyoruz. Proje tamamlandığında artık arabalarımızı Google Otomatik Pilot’un kontrolüne gönül rahatlığıyla bırakabilecek, aracın içinde istediğimiz gibi takılabileceğiz.

 

 

Dominic Wilcox, 2059 yılında sürücüsüz araba sisteminin güvenliğinin oturacağını ve tamamen bilgisayar kontrollü araçlara bineceğimizi düşündüğü için tasarladığı bu yatak arabayla bir nevi geleceğe yatırım yaptı.

 

 

 

 

Wilcox, vitray camdan yaptığı araba şeklinde bir yatak tasarladı. Tasarımcı, o narin elleriyle yaptığı camları Google Car’ın dış cephesine giydirirken arabanın içini de sadece ve sadece yataktan oluşturdu.

 

 

Çilek Genç Odası’nın vazgeçilmez modellerinden yatak arabayı bilirsiniz. Aynı yatağı üzeri kapatılmış şekilde düşleyin… Gece seyahatleri için tasarlanan bu araç, “sürücüsüz arabada ne yapacağım?” diye harıl harıl düşünenlerin mışıl mışıl uyumasını sağlayacak gibi görünüyor.

 

 

Gördüğünüz gibi gerçekten mışıl mışıl uyunuyor