DÖVMELİ İNSANLARIN SANAT ESERİ OLDUĞU SERGİ: HUMAN GALLERY

DÖVMELİ İNSANLARIN SANAT ESERİ OLDUĞU SERGİ: HUMAN GALLERY


Dövmeli İnsanlar Sanat Eseri Olursa


Vücudunuza güveniyor musunuz? Durun durun, Miss Turkey'e aday aramıyoruz. Bizim bu soruyu sormamızın sebebi altı paketten geçilmeyen bir vücuda sahip olmanız veya 90-60-90 ölçülerle yürek hoplatıyor oluşunuz değil. Bu soruyu sorduk çünkü okullarımızda dövme yasaklandı. Çünkü kişişel özgürlüklerin insanların kendi çıkarlarına göre verilip/alındığı ülkemizde dövme sahibi olmak bizzat ex başbakan/yeni cumhurbaşkanımız tarafından hor görülme sebebiyken ve bu sebep okullarda dövmenin yasaklanmasına kadar uzayan sürecin başlangıcıyken Londra'dan gelen bir sergi haberi ne kadar acınacak halde olduğumuzu gösterdi.

 

 

Ünlü dövmeci Cally-Jo'nun sorumlusu olduğu ve The International Tattoo Convention'da gerçekleşen The Human Gallery isimli sergide dövme sahibi insanlar sergilenen sanat eserlerinin ta kendisi. Rönesans dönemi sanat eserlerinden ilham alan sergide dövmeli insanların uzuvları duvarda asılı çerçevelerden sarkıyor. Komple dövmeli vücutlar boy boy sergileniyorlar. Cally-Jo'yla beraber birçok ünlü dövme sanatçısının da işlerinin alışılmadık bir şekilde sergilendiği sergi dün başladı.

 

 

 

Aklı başında insanların sanat eseri muamelesi yaptığı dövmelerle şu günlerde geçirdiğimiz imtihanın üzerine yüreklerimizi burktu bu güzel sergi…

 

 

 

Bu da bizim ülkedeki dövme sergisinin en can alıcı karelerinden biri;