FACEBOOK İNTERNET KULLANICILARININ CANINA TAK ETTİRDİ

FACEBOOK İNTERNET KULLANICILARININ CANINA TAK ETTİRDİ


Kotalar Facebook'ta Tükeniyor


Son birkaç aydır karşılaştığımız ve kendi kendimize "Ne ara play tuşu'na bastım lan?" sorusunu sorduran Facebook'taki otomatik video oynatma özelliği can sıkmaya devam ediyor. Hangi akla hizmet bu uygulamayı hayata geçirdiğini anlayamadığımız internet devi hiç ummadığı bir tepki alınca resmi açıklama yapmak zorunda kaldı. Bu özelliğin kotalarını yediğini belirten kotalı internet kullancıları galeyana geldi. Çeşitli sosyal medya platformlarında bu şikayetlerini dile getirdiler.

 

 

5 dakikalık kota aşımının yaklaşık 3 TL'ye tekabül ettiği ülkemizde de can yakmaya gebe uygulama hakkında Facebook'un yaptığı açıklama şu şeklide; "Videoların minimum veri kullanması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz".

 

Videoların sadece ekranda kaldığı sürelerde aktif olduğu ifade edilen açıklamada, video üzerinde beklenmediği takdirde aşırı bir veri kullanımı olmayacağı kaydedildi.

 

Bu sorunu çok evvelden fark ettiğimiz için otomatik video oynatma özelliğine nasıl dur diyebileceğinizi daha evvelden sizlerle paylaşmıştık. Tekrar hatırlatalım ve sizleri ŞURAYA alalım.