FACEBOOK’A FACEBOOK’TAN COOL RAKİP: ELLO

FACEBOOK’A FACEBOOK’TAN COOL RAKİP: ELLO


Davetsiz Giriş Yok


Mark Zuckerberg’ün bin milyon kuşak ailesinin geleceğini garantileyen Facebook, sizce de biraz kabak tadı vermedi mi? Sosyal medyadaki en büyük vakit hırsızı, sizi lastik dondan çıkar gibi reklamlara maruz bırakan, özel bilgilerinizi paşa gönlünün istediği gibi kullanan ve haladan enişteye tüm akrabalarınızı bünyesinde bulunduran Facebook’u sandığa kaldırmanın vakti geldi. Facebook’tan “Sorun ben değilim, sensin” diye ayrıldıktan sonra ise yeni durağınız belli: Ello.

 

 

 

Paul Budnitz tarafından kurulan, yedi sanatçı ve yazılımcının elinden çıkan uygulama Ello’da reklam yok, sadece davetle üye olunan uygulamada çok büyük ihtimalle halanız veya teyzeniz de yok. Bilgilerinizi yalnızca size daha iyi bir hizmet vermek üzere kendini geliştirmek için kullanan, drag queen’lere kucak açan, tasarımıyla Tumblr, Instagram ve Twitter’ın melez çocuğunu anımsatan Ello, sosyal medya platformları arasında yeni favoriniz olmaya aday.

 

 

 

Listenizdeki kişileri ‘Friends’ ve ‘Noise’ olarak etiketlemenize izin veren Ello, ‘Friends’ dediğiniz insanların haberini daha büyük görmenizi sağlarken, ‘Noise’ etiketi altındaki kişilerin haberlerini haber kaynağınızda küçük boyutlarda gösteriyor. Tek kusuru insanları bloklayamamanız olan Ello, her güzelin kusuru vardır diyerek bu konunun üzerinde çalışıyor.

 

Elinizi çabuk tutup hemen bir Ello daveti kapmaya bakın deriz.