FACEBOOK’TAN İSİM IRKÇILIĞI

FACEBOOK’TAN İSİM IRKÇILIĞI


O Kadar Uzun Ki, O Kadar üzücü


Nüfus Müdürlüğü’nden en çok çeken memleketin vatandaşları olarak bu uzun isimli arkadaşın acısını paylaşıyoruz.

 

Herkesin ilkokul arkadaşını bulmak için dahil olduğu ama seneler için hayat tarzımıza dönüşen Facebook, her şeyi kafasına göre şekillendirmeye devam ediyor. Herkesin kendi gerçek ismini kullanmasına verdiği önem ile göz dolduran Facebook, bir adamı adı yüzünden çileden çıkardı.

 

Hawaii kökenli olan ve ismindeki harfler yüzünden sebepsizce Çarkıfelek programını hatırlatan Chase Nahooikaikakeolamauloaokalani Silva, Facebook’un kendisini delirttiğini yine Facebook üzerinden duyurdu.

 

Facebook’a 29 harflik ismi ile kaydolan Chase Nahooikaikakeolamauloaokalani Silva, siteden bir mesaj aldı. Hesabının incelemeye alındığını duyuran yazıda Facebook Silva’yı sahte isim kullanmakla suçladı. Bu mesajın yanına doğum belgesini ekleyen Silva, ‘Benim ismimi Facebook kafasına göre kısaltıyor. İşte hükümet onaylı ismimi burada. Bu benim ismim. Hawaiili olmaktan gurur duyuyorum. Şu an oldukça sinirliyim.’ diyerek tepkisini gösterdi.

 

Konu hakkında konuşan Facebook sözcüsü Andrew Souwall, ‘Kimseyi gücendirmek istememiştik. Biz ofisçe Silva’nın klavyesi takıldı ya da rastgele harflere bastı sandık. Bilemedik, affetsin bizi.’ dedi.