HİNDİSTAN: HALKA AÇIK ALANDA SELFIE ÇEKMENİN CEZASI HAPİS

HİNDİSTAN: HALKA AÇIK ALANDA SELFIE ÇEKMENİN CEZASI HAPİS


İki Kadin Tutuklandi 


Kendi fotoğrafını çekme hastalığı olarak önce literatüre sonra da ‘Özçekim’ olarak güzel Türkçe’mize giren selfie hastalığı Hindistan’da yasaklanıyor.

 


Hindistan’da halk arasında selfie çekenlerin elleri kelepçeye vurulacak

 

Tüm dünyayı etkisi altına alarak uğruna Selfie Tarağı, Selfie Şapkası gibi bilumum özel ürün tasarımları bile geliştirilen selfie’nin toplum içinde rahatsız edici ve göze batan bir şey olduğu düşünülüyor. Bu yüzden Hindistan polisi artık kamu alanlarında selfie çekenleri tutukluyor.

 

 

Bu garip durumun ilk yaptırımı gerçekleşti bile. Bombay ‘daki bir sokakta selfie çeken iki kadın polisler tarafından tutuklandı.

 

 

Kamu güvenliğini koruma kisvesi altında hapsedilen kadınlar, ilk olarak Ahlak Polisi tarafından gözaltına alındı. Mumbai Mirror adlı gazetenin haberine göre; tutuklanan iki kadının dışında Bombay’daki bir köprü üzerinde selfie çekmeye çalışan yedi gencin de başı belaya girdi. Gençlerden ikisi aldıkları para cezası ile paçayı kurtardı. Tüm bu olanların üzerine; Polis Komiseri Rakesh Maria, polisin görevinin her türlü ahlaki problemi çözmek olduğunu söylerken ekledi; “Cesareti olan çeksin de görelim.”