İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: ARKADAŞIM ŞEYTAN

İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: ARKADAŞIM ŞEYTAN


Melek Gibi Şeytan, Zaten Melek Şeytan


Bu gece sizlere sunacağımız yapım, Türk fantasik sinemasının (Sanki çok örneği varmış gibi) en iyi örneklerinden biri. Oyunculuk denemelerine daha sonra da şahit olacağımız Mazhar Alanson’un usta tiyatrocu Ali Poyrazoğlu’yla başrolleri paylaştığı bu Atıf Yılmaz klasiği 1988 yılına ait. 1988 yılına ait olsa da zamansız bir film diyebileceğimiz Arkadaşım Şeytan, mizah anlayışı, dünya görüşü ve felsefesi ile günümüz dünyasını da çok güzel bir şekilde yansıtıyor. Buz gibi tombul şişe biralarımızı alalım ve bu güzelim filmin keyfini çıkaralım a dostlar.

 

 

Ümit Ünal’ın harika senaryosundan uyarlanan filmde başarı ve paradan başka bir şey düşünmeyen müzisyen Fatih’in hikayesine odaklanıyoruz. Başarılı olabilmek için ruhunu şeytana bile satabileceğini söyleyen Fatih, gecenin bir köründe şeytanın insan suretiyle tanış olur. Fatih’i kendi orkestrasıyla baştan çıkarır şeytan. Artık Fatih’in ruhu şeytana aittir.

 

Filmde asıl dikat çekilen nokta, şeytanın bile insanların yanında dünyanın en iyi insanı gibi kaldığı. İçi çürümüş dünyada adeta bir iyilik timsali olan şeytanı mükemmel bir şekilde canlandıran Poyrazoğlu’nun performansı takdir edilesi, buz gibi tombul şişe biralarla eşlik edilesi.

 

 

Hazzapulo Pasajı’nda çekilen Doldum Doldum sahnesi, pentagram işareti taşıyan şeytan orkestrası, yumurtalara hapsedilen ruhlar, sürekli değişen huyu suyuyla kadın kimliğini sorgulaması ve tadından yenmeyecek derecede güzel diyaloglar filmi unutulmazlar sınıfına sokmaya yetiyor.

 

 

Play Tuşu Sinema Servisi adına oldukça özel bir film olan Arkadaşım Şeytan’ı izlemediyseniz gün bugündür. Tombul şişelerinizi kapın ve bu güzel fantastik filmin ve hatta yer yer müzikal komedinin tadını çıkarın.