İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: THE BEST OFFER

İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: THE BEST OFFER


2013'ün Zirvelerinden Biri


Bu gecenin filmi İtalyan sinemasının efsane yönetmeni Giueseppe Tornatore'nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu, Geoffrey Rush ve Jim Sturgess gibi iki nefis başrol oyuncusuna Donald Sutherland gibi bir ustanın eşlik ettiği The Best Offer. Geçtiğimiz yılın en vurucu filmlerinden biri olan The Best Offer, size acayip mükemmel oyunculuk, saat gibi işleyen bir kurgu, harika görüntü yönetmenliği, Ennio Morricone imzalı süper müzikler ve bol bol tombul şişe bira vaat ediyor.

 

 

Şimdi hızlıca buzdolabınıza doğru koşun, tombul şişe biralarınızı kapın ve 131 dakikalık bu sürükleyici drama filminin tadını çıkarmaya hazırlanın. Film, oyunculuktaki başarısını Oscar'la perçinleyen ve çağımızın en iyi oyuncularından biri olan Geoffrey Rush'ın canlandırdığı Virgil Oldman isimli bir müzayede salonu işleticisinin hikayesine odaklanıyor. Jim Sturgess da genç tamirci Robert rolünde karşımıza çıkıyor. Ters köşe senaryoların ters köşe senaryo olmaktan çıkıp vasatlaştığı günümüzde efsane yönetmen Tornatore'nin "Ters köşe öyle değil, böyle yapılır" dersi verdiği film, 2013'ün kesinlikle en iyi filmlerinden biri.

 

 

Usta bir müzayedeci olan Virgil Oldman'ın aynı zamanda kadın portreleri sahibi olmak gibi bir tutkusu var. Bu amaçta ihalelere fesat karıştırıp açık arttırmalardaki tabloları kendisine satın alıyor. Dünyanın en titiz ve hijyen hastası insanı olması yalnızlığı ile birleştiğinde ortaya tıpkı bir tablo gibi katman katman bir karakter çıkıyor. Derken yüzünü dahi göremediği genç bir kadınla gizemlerle dolu bir ilişki içinde buluyor kendisini. Yalnızlıkla dolu hayatının kapılarını yıllar sonra birisine açıyor. Bu durum kendisini hiç beklemediği bir sona ve olaylar örgüsüne sürüklüyor. Kurgu o kadar mükemmel ki ortalama bir yönetmenin elinde iç bayıcı olabilecek film, sizleri ekrana bağlıyor ve bol bol tombul şişe bira tükettiriyor.

 

 

Kendinize bir iyilik yapın, tüm dünyayla ilişiğinizi bir geceliğine kesin ve sizleri derin düşüncelere boğacak bu başyapıtı izleyin.