İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: THE WAY WAY BACK

İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: THE WAY WAY BACK


2013'ün Gizli Kahramani


Steve Carell’i komikli rollerde izlemeye alışık insanları birkaç kez ters köşeye yatıran The Way Way Back ile on numara beş yıldız bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Cevabınız evetse sizleri buzdolabına doğru alalım. Yanınıza bol miktarda tombul şişe bira zulalayın. Önümüzdeki 103 dakika boyunca fazlasıyla ihtiyacınız olacak. Steve Carell’in yüzüne tükürmek isterken, hepimizin yaşama ihtimali yüksek aile içi krizlere tanık olurken, keyiften pis pis sırıtacağınız sahneleri izlerken…

 

 

Nat Faxon ve Jim Rash ikilisinin yönetmenlik koltuğunu paylaştığı The Way Way Back, geçtiğimiz yılın en başarılı yapımlarından biri. Liam James’in canlandırdığı 14 yaşındaki Duncan karakterini merkez alan filmde, Sam Rockwell, Steve Carell, Toni Collette gibi isimlerin haricinde yönetmen ve senaryo yazarları Nat Faxon ve Jim Rash’i de izlemek mümkün.

 

 

Tipik bir aile trajedisinin içinden geçen ergen Duncan, annesi, üvey kardeşi ve üvey babasıyla bir tatile çıkınca The Way Way Back’in tombul şişe biralarla bezeli yolculuğu da başlıyor. Carell’in canlandırdığı üvey baba Trent, Şemsi İnkaya’nın Halil Güneşli’si kadar olmasa da ciğeri beş para etmez bir üvey baba. Genellikle komedi yapımlarında görmeye alıştığımız Steve Carell’i bu kadar aşağılık bir karakteri canlandırırken görmek oldukça şaşırtıcı. Lakin; usta aktör rolün altından “Helal olsun” dedirtecek kadar iyi kalkıyor. İki arada bir derede anne Toni Collette, halihazırda oynadığı filmlerini aklımıza getirirsek bu tip rolleri daha önce de başarıyla canlandırmış birisi. Filmin asıl yıldızı ise şaşılıkta çığır açan komşunun oğlu Peter ve tabii ki de hastası olduğumuz Sam Rockwell. Su parkının uçarı yöneticisi Owen rolünde karşımıza çıkan Rockwell, hal ve tavırlarıyla ideal bir BFF portresi çiziyor ve Duncan’a babalık/ağabeylik yapıyor.

 

 

Tipik yaz dönemi Amerikan yapımlarından biri gibi dursa da dram ve komediyi fazlasıyla başarılı bir şekilde harmanlıyor The Way Way Back. Böylelikle hem filmden hem de tombul şişeden aldığınız verim katlanıyor.