INDIE MÜZİĞİN YENİ YILDIZI: BRITNEY SPEARS

INDIE MÜZİĞİN YENİ YILDIZI: BRITNEY SPEARS


Blood Orange Britney'nin Elinden Tutarsa


Pop müziğinin 90'lar kraliçesi Britney Spears, bu aralar farklı farklı şeyler deneyerek hem yaş krizini hem de müzik kariyerindeki engelleri aşmaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıl yayınladığı apaçi sound'lu single'ları ile 90'lar ve 2000'ler başındaki hegamonyasının kalbini kıran Spears, geçtiğimiz yıl ana akımdan indie'ye doğru bir geçişin hazırlığı içerisindeymiş meğer.

 

 

2013 tarihli Britney Jean albümünde müzikalite adına boynumuz bükülse de bu kayda giremeyen şarkılar Britney Spears'in cesaretinin takdir edilesi olduğunu gösteriyor. Bir de albüme girmiş olsalardı daha çok takdir ederdik. Ama ne yapalım… Kaderde yokmuş.

 

 

Britney Spears'in bu albümde Dev Hynes AKA Çitlembik AKA Dev Hynes'la çalıştığı bir sır değildi. Daha evvelden Solange ve Florence + Machine'e de prodüktör koltuğunda oturarak el uzatan Hynes'ın prodüksüyonunu yaptığı iki Britney Spears şarkısı internete sızdı. Demo etkitetli bu iki şarkı, esasen Britney Jean için kaydedilmiş fakat albüme alınmamış.

 

Alışıldık Britney Spears sound'undan çok farklı olan bu iki isimsiz şarkı, karanlık sound'lu bir synth pop'u neredeyse evlat edinmiş. Bir de siz dinleyin bakalım.