IPHONE 6 VE ETRAFINDA GELİŞENLER SONUNDA AÇIKLANDI

IPHONE 6 VE ETRAFINDA GELİŞENLER SONUNDA AÇIKLANDI


Tim Cook Şapkasindan Neler çikartti Neler 


Büyük gün geldi çattı. Günlerdir hatta aylardır süren heyecanlı bekleyiş sona erdi.   

 

 

Teknoloji devi Apple, yeni ürünlerini tanıtacağı etkinlik için günlerdir web sitesi üzerinden bizim gibi heyecanlı takipçileriyle birlikte geri sayım yapıyordu.

 

 

Biz de gün içinde büyük lansman için geri sayıma saatler kala bekleyişe geçtik.  Apple CEO 'su Tim Cook'un tanıtımını yapması beklenen ürünler arasında iPhone 6’yı geçersek, tanıtılıp tanıtılmayacağı hakkında hala emin olunamayan iWatch ve yeni bir iPad de var. İnternette yeni iPhone olduğu iddia edilen yüzlerce fotoğraf paylaşılsa da bunların doğruluklarına bir türlü inanamadık. Her şeyi işin ehlinin asıl ağzından duymak istedik ve bugün şu saate kadar bekledik.

 

 

En çok da yeni iPhone’lardan ilk alanlar arasına girmek için Apple'ın New York’ta bulunan dev mağazasının önünde günlerdir kamp yapan Apple aşıklarının heyecanlı bekleyişi sona ereceği için sevinçliyiz.  

 

 

Son birkaç gündür tüm dünyanın gözü üstüne olan Apple CEO 'su Tim Cook'un tanıtımını yaptığı yeni Apple ürünleri arasından en merakla beklenen tabii ki iPhone 6 idi. iPhone 6 ile beraber tanıtımı yapılacağı konuşulan iOS 8 ve tasarımı Apple tarafından dünyanın sırrıymış gibi saklanan iWatch'un tanıtımı henüz yapılmadı. 

 

 

 

İşte iPhone 6 hakkında tüm bilmeniz gerekenler;

Daha büyük ekran ve iki farklı seçenekli iPhone 6 geliyor.

 

 

Daha büyük ekrana sahip olması beklenen yeni iPhone'ların 4.7 ve 5.5 inç ekranlı iki seçeneği olacak. Söylentiler iPhone 6 ile iPhone 6+ isimli iki yeni model tanıtılmasıyla doğrulanmış oldu. HD ve 8 megapikselik kamerasıyla fotoğraf makineleriyle yarışan iPhone 6'lar, 19 Eylül'de satışa çıkacak ve şimdi sıkı durun; sadece ve sadece 549 ve 929 dolardan raflarda yerini alacak. iPhone 6'lar ülkemizdeyse 2,649 liraya satılacak.

 

 

Güç düğmesi olarak isimlendirilen telefonu açma kapatma düğmesi de daha kolay ulaşılması amaçlanarak telefonun yanına taşındı.  

 

Ayrıca; iPhone 6’nın ekran camının önceki modellerin aksine kolay kolay çizilmeyecek. Kredi kartı gibi kullanılabileceği iddia edilen iPhone 6, gerçekten de öyleymiş. Apple Pay adlı yeni yöntemle kredi kartımızı ister fotoğrafıyla istersek de manual olarak telefonumuza tanıtabileceğiz. İstersek yeni bir kredi kartını telefonumuza tanımlamak yerine iTunes hesabımız için hali hazırda kullandığımız kartımızı da kullanmaya devam edebileceğiz. Apple, kredi kartı bilgilerimizin asla ve asla çalınmayacağına dair de bizlere söz veriyor. McDonald's, Subway gibi markalar daha şimdiden Apple Pay'in mağazalarında ödeme sistemi olarak kullanılması için Apple ile anlaştı bile.

 

 

Bakalım yaklaşık bir yıldır merakla beklediğimiz iPhone 6’ya bir yıl daha “Apple’ın amiral gemisi” demeye devam edecek miyiz? Yoksa dümenleri Samsung’a doğru mu kıracağız?