İRAN’DA HAPPY VİDEOSU ÇEKMENİN CEZASI BELLİ OLDU

İRAN’DA HAPPY VİDEOSU ÇEKMENİN CEZASI BELLİ OLDU


Aci Ama Gerçek


Dünyaya mutluluğu yaymak isteyen İranlı 6 genç, bu amaç için cezanlandırıldı.

 

Geçtiğimiz aylarda dünyamız oldukça ciddi bir sınavdan geçti. Bir şarkının istila ettiği gezegenimizin her yerinden, her mekanında hunharca Happy videoları gelmeye başladı. Şarkıyı YouTube’dan açan dans etmeye başladı ve bunu şehirlere bölerek yayınlamaya başladı. Bir süreden sonra kabak tadı vermeye başlayan bu furyaya bir destek de İran’dan geldi. Dünyanın her yerinde çekilen ve çekim sırasında insanların eğlendiği, başka da bir amacı olmayan bu videonun lokasyonu İran olunca işin rengi değişti.

 

 

Tahran’da Happy videosu çeken 6 genç videonun yayınlanmasının hemen ardından tutuklandı. Tutuklanmalarının sebebi erkekler ile kadınların bir arada bulunması ve kadınların başlarının bağlı olmamasıydı. Hükümet önce 6 kişilik bu ekibi devlet televizyonunda özür dilemeye zorladı ardından da yargılamaya başladı. Altı kişilik ekipten beş kişi altı ay hapis ve 91 kırbaç cezası aldı, yönetmen olduğu tahmin edilen bir kişi ise bir yıl hapis cezası ve kırbaç cezası aldı.

 

Tek suçu dans etmek ve mutlu etmek olan bu insanların cezası şimdilik askıya alındı. Üç yıl içinde tekrar insanları mutlu etmeye çalışmazlarsa cezaları düşecek.