JANE BIRKIN & SERGE GAINSBOURG FOTOĞRAF SERGİSİ

JANE BIRKIN & SERGE GAINSBOURG FOTOĞRAF SERGİSİ


Dünyanin En Cool çiftinin Hayatina Yakindan Bakalim


Bir yanda ‘It Girl’ün sözlükteki karşılığı, Hermes Birkin Bag’in isim anası, tarzıyla jenerasyonları etkilemiş zamansız bir ikon ve dünyada milyonlarca kadının ‘bangs a la Birkin’ saç stilinin sebebi Jane Birkin. Diğer yanda tutkuyu müziğinde eriten, yatak odası müziği kavramının babası, Javier Bardem’le aynı kaderi paylaşan çirkin seksilerden Serge Gainsbourg.

 

 

 

DNA’larında aşırı doz cool’luk bulunduran Birkin ve Gainsbourg, 1968 yılında Slogan filminin setinde başlayan aşklarını aşık olunası bir hikaye, Vatikan tarafından eleştirilen, BBC tarafından yasaklanan Je T’aime… Moi Non Plus gibi şarkılar, sanat şaheseri gibi kareler ve bir kız çocukla süslediler. En tutkulu aşkların başına gelen kaderi paylaşan Birkin ve Gainsbourg, filmin ana fikrinin sonundan önemli olduğunu kanıtlayarak 12 senenin sonunda ayrıldı. Onların filminin sonu gerçek, konusu ise aşktı.

 

 

 

Jane Birkin’in kardeşi Andrew Birkin, ikiliyle en çok vakit geçiren kişilerden biri, aynı zamanda en unutulmaz anlarını ölümsüzleştiren bir fotoğrafçı ve kendisinin lenslerinden akan en özel kareler 26 Ekim’e kadar Londra’daki Proud Gallery’de. Birkin ve Gainsbourg aşkından geride kalan ve tutkularının aynası olan fotoğraf kareleri aşka dair bir kanıt niteliğinde.