JOY DIVISION DA ARTIK TWITTER’DA

JOY DIVISION DA ARTIK TWITTER’DA


Peter Hook: Bir De Bana Sorsalardi İyi Olurdu


Siyasetçisinden sporcusuna, oyuncusundan aile fertlerimize kadar Twitter'ı düzenli kullanan kullanıcı sayısı günbegün artmaya devam ediyor. Durum böyleyken post-punk efsanesi Joy Division’ın da sosyal medyanın gözde mecralarından Twitter alemine girmemesi olmazdı. Aslında olurdu, bizce pek şart değildi de grubun haklarını elinde bulunduran şirketin bir bildiği vardır herhalde… Böyle bir efsanenin sağılacak sütü bitmez maalesef bitmiyor…

 

1976 yılında kurulan post punk efsanesi Joy Division, Ian Curtis’in 1980 yılında hayatını kaybetmesinin ardından dağılmıştı.

 

Grubun merchandise ürünlerini satmak için açılan Twitter hesabı sosyal medyaya hızlı bir giriş yaptı. Şimdiye kadar sadece dört Tweet atılan Joy Division’ın Twitter hesabı, kısa sürede 5,200 kişi tarafından takip edilmeye başlandı. Yeni açılan hesap, eski Joy Division üyeleri Bernard Sumner, Peter Hook, Stephen Morris tarafından da fark edildi haliyle. Muhtemelen Bernard Sumner’ın yönettiği New Order Twitter hesabı, Peter Hook’a mention atarak yeni Joy Division hesabını haber verdi.

 

 

 

 

Joy Division’ın Twitter hesabından atılan ilk Tweet’te Ian Curtis'in daha önce hiç görülmemiş şarkı sözleri ve not defterlerinden oluşan arşivi bir kitaba dönüştüren Faber Books’un reklamı yer alıyor. New Order'ın Twitter hesabının fark ettiği bu gelişmenin ardından grup üyeleri durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

 

 

 

 

Peter Hook, “Haber verdiğin için teşekkür ederim. Joy Division'ın bir üyesi olarak önceden haberdar edilmek iyi olabilirdi.” diyerek cevapladığı Tweet ile sitemlerini iletti.