KAMPÜSTE TECAVÜZ PROTESTOSU

KAMPÜSTE TECAVÜZ PROTESTOSU


Farkindalik Yaratmaya çalişan Bir Kadin


Columbia University’de son sınıf öğrencisi olan Emma Sulkowicz, ikinci sınıfta kendi okulunun güvenli olması gereken çatısı altında, kendi yatakhanesinde tecavüze uğradı.

 

Kendi okulu tarafından hiçbir destek görmeyen Görsel Sanatlar öğrencisi Sulkowicz, bu trajedi karşısında kayıtsız kalan okulunu protesto etmek üzere yatağının şiltesini gittiği her yere taşımaya başladı. Tecavüzcüsü okuldan atılana kadar yatağını taşımaya devam etmeye kararlı olan 21 yaşındaki Emma Sulkowicz, ‘’Tecavüz ne yazık ki insanın başına her yerde gelebiliyor. Benim başıma yurt odamda geldi. Bu olayın bende yarattığı yükü o günden taşıyorum’’ dedi. Yükünü manidar bir biçimde cisimleştiren Sulkowicz, protestosunu aynı zamanda ‘Mattress Performance’ ve ‘Carry That Weight’ şeklinde isimlendirdiği bitirme tezine dönüştürdü.

 

 

Şiltesini taşırken kimseden yardım istemeye izni olmayan Sulkowicz, insanların kendi rızalarıyla teklif ettiği yardım isteğini kabul etmekte serbest. Protestosunun belirli bir süresi olmadığını söyleyen Emma Sulkowicz, ‘’Bu protesto bir gün de sürebilir, ben mezun olana kadar da; bitiş tarihi artık tecavüzcümle aynı okula gitmeyeceğim güne denk geliyor’’ diyerek sözün bittiği yerde sözünü bitirdi.