LAST PHOTO: GALERİNİZDEKİ SON FOTOĞRAFIN HİKAYESİ NE?

LAST PHOTO: GALERİNİZDEKİ SON FOTOĞRAFIN HİKAYESİ NE?


Farkli Hayatlara Açilan Kapi


İnsanların Facebook’ta post’ladıkları videolardan, beyinlerini 140 harfe akıttıkları Twitter paylaşımlarından, Instagram’daki hashtag’lerinden ve telefon galerilerindeki resimlerden IQ seviyelerini ölçmek, karakter tahlillerini yapmak ve hayatlarına dair bir fikir sahibi olmak neredeyse mümkün.

 

 

Yabancılarla konuşmanın dünyayı değiştirebileceğine inanan New Yorklu interaktif sanatçı ve yönetmen Ivan Cash, son projesi ‘Last Photo’da sokaktaki rastgele insanların telefon galerilerini hayatlarına açılan bir kapı olarak kullanıyor.

 

 

Dünyanın daha insancıl, insanların daha yakın olduğu bir gelecek arzusunda olan Cash’in geçmiş projeleri arasında, insanların kendisine gönderdikleri e-mail’leri artık vintage olan mektup formunda alıcılarına hiçbir ücret almadan gönderdiği Snail My Email de mevcut. Projelerinin odak noktası ve ilhamı hep insan ile insani ilişkiler olan Cash, dünyanın mütenevvi kentinde yaptığı ‘Last Photo’yu bu kez Londra sokaklarına taşıyor ve insanlara galerilerindeki son fotoğrafı sorup, hikayesini anlattırıyor.

 

Torunuyla vakit geçiren tatlı bir dede, yeni mezun olmanın naifliğiyle ‘Her şey mümkün’ü motto edinen bir genç, Ginger üstünde bir teyze, İngiliz askeri fotoğraflayan bir çocuk, sarhoş flörtünden penis fotoğrafı bombasına tutulan bir kız ve hayatında ekranlı hiçbir şey barındırmayan, blog ile frog; commuter ile computer; iPod ile tripod arasındaki farkı hiçbir zaman öğrenmemeyi uman tonton bir amca.

 

 

 

Projenin İstanbul ayağını iple çekiyor, Ivan Cash’i ülkemizde de görmek isteriz diyor ve size galerinizdeki son fotoğrafın hikayesini soruyoruz. Sanatçı'nın tüm işleri için sizi şöyle alalım.