MÜŞTERİLERİNİN KÖTÜ YORUMLARIYLA AYAKTA KALAN RESTORAN

MÜŞTERİLERİNİN KÖTÜ YORUMLARIYLA AYAKTA KALAN RESTORAN


Yelp’Te Reklamciliğa Giriş 101 


Bulunduğunuz şehirdeki en iyi restoranlar, barlar, alışveriş merkezleri, mağazalar gibi hizmet kurumlarının kullanıcılar tarafından yorumlanarak tavsiyeler verildiği Yelp’te şimdiye kadarki en garip reklama tanık oluyoruz. Eğer isterseniz diş hekimi bile bulabileceğiniz Yelp, yapılan müşteri yorumları içeriğinden faydalanıyor. Özellikle yemekle ilgilenen okuyucularımızın gittikleri yerlerdeki deneyimlerini yorumlayarak kendini gurme gibi hissetme şansına eriştiği Yelp sayesinde müşterileriyle iletişim kurabilen işletmeler hakkında atılacak her yorum potansiyel müşterilerini de etkiliyor.

 

 

San Francisco’da yer alan bir İtalyan restoranı insanların işletmelerle ilgili tecrübelerini paylaştığı Yelp’te alışılmışın dışındaki bir reklam kampanyası beğenimizi kazandı. Reklamın iyisi kötüsü yoktur motto’sunun bir ürünü olan kampanya, stratejik yenilikçiliği ve yaratıcılığıyla kendisine hayran bırakıyor. Kampanyanın sahibi restoran Botto Bistro; Yelp üzerindeki en değersiz mekan olmak için çabalıyor.

 

 

Yemek sektöründeki girişimciler için böylesine büyük önem taşıyan Yelp’te en berbat değerlendirmeler alarak sonuncu olmak isteyen restoran kötü yorum atanlara indirim yapıyor. “Buzumuz yok, tereyağımız yok, limonumuz yok, yok oğlu yok!” diyen restoran, puan olarak kendisine ‘1’ yıldız verenlere de yüzde 25 indirim sunuyor.

 

 

Botto Bistro’nun sahibi David Cerretini, dükkanının tanıtımı için reklam vermesini isteyen Yelp’e bir ara aylık 270 dolardan altı ay boyunca reklam verdiğini, reklam vermeyi kestiğindeyse Yelp’in kendisini haftada 20 kere arayarak taciz ettiğini ve artık buna katlanamadığı için böyle bir yol tercih ettiğini söylüyor.

 

 

Bu uygulamasının ardından Yelp’in kendisini kara listeye aldığını söyleyen dükkan sahibi, bu kampanyası için “Son yıllarda yaptığım en iyi iş” diyor.