ÖLÜMSÜZLÜĞÜN SIRRI HANGİ HAYVANIN KANINDA?

ÖLÜMSÜZLÜĞÜN SIRRI HANGİ HAYVANIN KANINDA?


Dünya çirkini


Bilim kurgu filmleri konu sıkıntısı çektikçe imdada yetişen ölümsüzlük arayışı tarih kadar eski bir mevzu. Ölümsüzlüğün sırrının insan kanında olduğuna inanan zatı şahaneler arasında Robert Pattinson, Brad Pitt, David Bowie, Kiefer Sutherland ve pek tabii Dracula bulunurken, bilim yepyeni bir teoriyle çıkageldi.

 

Botoksa, türlü estetik cerraha, iğnelere, detokslara para zaman, sabır harcayan binbir acıya katlanarak Benjamin Button’ı gerçek hayata uyarlamaya çalışan insanlara müjde: Çareniz kör farede. Pek de yakışklı olmayan bu hayvan bilim insanlarının dikkatini uzun zamandır çekmekte. Yaşlanmayan, hiçbir acı hissetmeyen, kansere yakalanmayan ve normalde insanların tenini yakan aside karşı dayanıklı olan kör farelerin Marvel tarzı bir varoluşa nasıl ulaştıkları henüz muammayken, ölü evlatlarını ve dışkılarını yedikleri bilinen gerçekler arasında.

 

 

Kanserli hücrelerin büyümediği kör farelerin yenilmesi veya kanının içilmesinin gençlik çeşmesi ve ölümsüzlük bileti olabileceğine inanılıyor. Her geçen günün gençliğimizden çaldığını düşünürsek, kulağa bilim kurgu gibi gelen bu bilim haberini deneyip denememek size kalmış.