TÜM DÜNYANIN ALKOLİKLERİ BU HARİTADA

TÜM DÜNYANIN ALKOLİKLERİ BU HARİTADA


En çok Alkolü Hangi ülke Tüketiyor?


Yılın belli aralıklarıyla karşımıza çıkan birbirinden ilginç haritalara bugün bir yenisi daha eklendi. Bir küçük açmanın, tombul şişeyi yuvarlamanın, Köpeköldüren'i en pahalı şaraba tercih etmenin gece 22.00'dan sonra Tekel'lerden alkol temin edememe sorunuyla mücadele ettiği ülkemizi de yakından ilgilendirebileceğini düşündüğümüz bu dünya haritasında alkol tüketim oranları ayağımıza geliyor. Alkolün tazyikli su gibi aktığı ülkeler, alkolün kesilmeye yüz tutmuş su gibi aktığı ülkeler, alkolün damla damla aktığı ülkeler bu muhterem harita sayesinde belli oluyor.

 

 

Wasted Worldwide isimli kendini alkole adamış web sitesinin içki masalarına meze edilesi çalışmasında görüleceği üzere votkanın başkenti Rusya kişi başı yıllık 15-17.5 litre alkol tüketim ortalaması ile adeta yanıyor. Ayık olmanın suç sayıldığı Doğu Bloku ülkelerini Avustralya ve Amerika ülkeleri takip ediyor. Türkiye ise 1-3 litre ortalama ile maalesef sonlarda. Gece 22.00'dan sonra alkole çomak meselesi olmasa eminiz ki daha üst sıralarda yer bulabilirdik kendimize.

 

Beyazla gördüğünüz kesimlerde ise alkol tüketimiyle ilgili herhangi bir veri yok. Bunun nedeninin IŞİD'in Tekel'lerle arasının bozukluğundan kaynaklandığını tahmin etmek zor olmasa gerek.