TÜRK SİNEMASININ YENİ YÜZ AKI SİVAS VENEDİK FİLM FESTİVALİ’NDE

TÜRK SİNEMASININ YENİ YÜZ AKI SİVAS VENEDİK FİLM FESTİVALİ’NDE


Gururumuz Sivas


İlk uzun metrajlı filmi Sivas ile dünyanın en prestijli film festivallerinden Venedik'te ana yarışmaya kabul edilen Kaan Müjdeci, dün filminin dünya prömiyerini yaptı. Filmi hemen izleme isteği uyandıran müthiş fragmanda boyundan oldukça büyük oyunculuk yeteneği ile dikkatleri üzerine çeken 11 yaşındaki başrol oyuncusu Doğan İzci de bu prömiyer için Yozgat'taki köyünden Venedik'e gitti. Kaan Müjdeci'nin okul sıralarında keşfettiği ve ağızları açık bırakan bir yeteneğe sahip olan İzci, yönetmeni ve filmde muhtarı canlandıran Muttalip Müjdeci ile birlikte kırmızı halıda boy gösterdi.

 

 

71. Venedik Film Festivali’nde büyük ödül Altın Aslan ve genç yönetmenlerin ilk filmlerine verilen ‘Geleceğin Aslanı’ olmak üzere iki dalda aday olan Sivas ve yönetmeni Müjdeci hakkında konuşan festivali direktörü Alberto Barber, "Türkiye adına yarışacak Sivas filmi olağanüstü bir yapıt. Genç bir yeteneği sinema dünyasına tanıtmak istedik. Bunu fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Filmin hayranlık uyandırıcı fragmanını muhakkak izleyin ve izletin. Yaygın gösterime girdiği anda da muhakkak sinema salonlarınızdaki yerinizi alın.