TÜRKİYE’NİN İLK EŞCİNSEL EVLİLİĞİ VE ETRAFINDA GELİŞENLER

TÜRKİYE’NİN İLK EŞCİNSEL EVLİLİĞİ VE ETRAFINDA GELİŞENLER


Allah Bir Yastikta Kocatsin


2 yıl önce tanışan, aşık olan ve kısa süre sonra aynı evi paylaşmaya başlayan ve sonunda evlenmeye karar veren iki insan… Hikaye, ziyadesiyle normal bir aşk hikayesi aslında; ancak evlilik Türkiye’deki ilk eşcinsel evliliği olma özelliğini de bünyesinde bulundurunca, kendine vazife olmayan şeylere karışmaya bayılan ve konu hakkında kendi fikri olmamasına rağmen sürü psikolojisi ile başkalarının ideolojilerini benimseyen birçok kişi sosyal medyayı birbirine kattı.

 

 

 

Güzel sanatlar öğrencisi Ekin Keser ve hizmet sektöründe çalışan Emrullah Tüzün, ilişkilerini en başından beri özgürce ve gizlenmeden yaşayan, heteroseksist düzenden çekinmeyen bir çift. Etnik kökenlerinden ötürü bugüne kadar akrabalarının ölüm tehdidine kadar varan sert tepkileriyle karşılaşan ve hep aşklarından güç alan iyimser çift Türkiye’de çok uzak olmayan bir gelecekte eşcinsellere yasal evlilik hakkı tanınacağına inanıyor.

 

 

 

Sosyal medyada aşağıda göreceğiniz kimi sevgi dolu, kimi çapsız yorumlar ise bizi insanlığa olan olan inancımıza tutunmak ve onu tamamen kaybetmek arasında bırakıyor.