ÜÇ DİLEK HAKKINIZ OLSA NE İSTERDİNİZ?

ÜÇ DİLEK HAKKINIZ OLSA NE İSTERDİNİZ?


Bir Tek Dileğim Var Mutlu Ol Yeter


Muayyen gününü yaşayan bu Eylül gününde işe giderken bir lamba bulduğunuzu düşünün. Ama öylesine bir lamba değil, içinde lamba cini olan bir lamba. Hani şu Shaquille O’Neal’in Kazaam rolünü oynarken içinden çıktığı gibi bir lamba, Alaaddin’in Sihirli Lambası gibi bir lamba, İçinden Oğuz Savaş çıkıyor, “Dile benden ne dilersen” diyor ve ekliyor, “Yalnız üç hakkın var”. Ne dilersiniz?

 

 

‘Wait But Why’ın kalemi olan Tim Urban, Rusya, Japonya, Irak, Nijerya ve Grönland’a giderek insanlara üç dilek hakları olsa ne dileyeceklerini sordu. Para açık ara herkesin ilk dileği olurken, yurtta cihanda barış, dünyayı dolaşmak, Lamborghini ve mutluluk onu takip etti. Videoda iPhone, iPad, bilgisayar isteyen çocuklar da var, bisküvi isteyenler de. Ülkesinin kötü şöhretinden hayli şikayetçi olan bir Rus genç ise Rusya’nın yalnızca votka içilip sarhoş olunan bir ülke değil de akıllı insanları da bünyesinde bulunduran normal bir ülke olarak anılmasını istedi.

 

Play Tuşu olarak bizim de üç dileğimiz var, hatta üç de yetmez beş tane, beş de yetmez yedi tane dileğimiz var; ama tabii ki size söylemiyoruz.