WACHOWSKI KADREŞLER’İN YENİ MATRIX’İ: JUPITER ASCENDING

WACHOWSKI KADREŞLER’İN YENİ MATRIX’İ: JUPITER ASCENDING


Yeni Bir Fenomen Mi Doğuyor?


Bilim kurgu sinemasının günümüzdeki en başarılı temsilcilerinden Wachowski Kardeşler, Matrix serisiyle 2000'ler başında arşa taşıdıkları çıtalarını aşabilir mi? Bunun cevabını vermek çok zor. Halihazırda çok köklü cyberpunk kültürüne hakim olanlar için zaten bilindik bir hikayeyi ana akıma aktarmayı başardıkları bu serinin tahtına erişmek fazlasıyla zor. Ama yeni filmleri Jupiter Ascending'in üçuncü fragmanına bakılırsa bilim kurgu sineması adına oldukça güzel bir deneyim bizleri bekliyor gibi.

 

 

Henüz gösterime girmesine aylar varken yayınlanan üçüncü Jupiter Ascending fragmanı, bilim kurgu yoksa bir yanı eksik yaşayanları fazlasıyla heyecanlandırabilir. İlk iki fragmana göre beklenti vitesinizi arttırmayı başaran filmde modern kas yığını imajıyla kulislerde Gambit rolünde karşımıza çıkacağı konuşulan Channing Tatum, Ashton Kutcher'dan çocuk yapmasına çeyrek kalan Mila Kunis, ölmediği filmi bulmanın çok zor olduğu Sean Bean ve efsanevi yönetmeni Terry Gilliam yer alacak.

 

 

Bilim kurgu sinemasının vasat örnekleri arasında Wachowski Kardeşler avantajıyla her halükarda birkaç adım öne geçmesine kesin gözüyle baktığımız Jupiter Ascending, 6 Şubat'ta vizyona girecek. Sabırsızlıkla bekliyoruz.