ZENGİN ÇOCUKLARIN ÜNİVERSİTEYE GİDERKEN VASITA TERCİHLERİ

ZENGİN ÇOCUKLARIN ÜNİVERSİTEYE GİDERKEN VASITA TERCİHLERİ


Kamil Koç Değil


2009’da Paul Stewart tarafından kurulan Uni Baggage, şu ana kadar birincil hedef kitlesi öğrenciler olan bir nakliye firmasıydı. Öğrencilerin eşyalarını evinden alıp okullarına götüren veya tatile çıkarken bavulun fazla kilolarına bir bilet parası vermek istemeyen kişilerin eşyalarını teslim alıp gidecekleri yere götüren ucuz bir servis sunan Uni Baggage, absürt ötesi yeni bir hizmete başladı.

 

 

İngiltere’deki zengin, seçkin ve evlatlarını şımartmayı seven ailelerin biricik yavruları üniversiteye havalı bir giriş yapsın diye VIF (Very Important Fresher) hizmetine başlayan Uni Baggage’da hizmette hakikaten sınır yok. İngiltere’nin burjuva çocukları okul kampüslerine giderken şampanyanın su gibi aktığı özel bir jetle seyahat edebilir, paşa gönülleri arzu ederse James Bond’un da favorisi Aston Martin ile 0’dan 100 km’ye 2.6 saniyede çıkabilirler.

 

 

 

McLaren P1, Ferrari F430 veya lüksün en klasik hali Rolls-Royce Phantom ile yolculuk hızlı gelirse, Downton Abbey köşklerinden okullarına havalı bir fayton ile gidebilir, yok o da çok toz duman derlerse helikopter seçeneğini değerlendirebilirler. My Sweet Sixteen’ten sonra en buldumcuk uygulama için “25.000 sterlincik evladımdan için çok mu?” diyen ailelere Osmanlı tokadı atmak istiyoruz.