AMERİKA’NIN YENİ YILDIZI: TÜRK SANATÇI REFİK ANADOL

AMERİKA’NIN YENİ YILDIZI: TÜRK SANATÇI REFİK ANADOL


Mimari Ve Medya Sanatlari Arasindaki Aşk 


Kaliforniya’da yaşayan Türk sanatçı Refik Anadol, diplomalı sanatçılardan. Bilgi Üniversitesi’nin Görsel İletişim Tasarımı bölümünde ve Kaliforniya Üniversitesi’nin Medya Sanatları bölümünde master yapan Anadol’un aynı zamanda fotoğraf ve video bölümlerinden de diploması var. Medya sanatçısı, yönetmen ve tasarımcı olan Refik Anadol aynı zamanda mekansal bir düşünür.

 

 

Eş zamanlı ses ve görsel performansları, alana özgü büyük ölçekli enstalasyonları, parametrik heykelleri, ve yaptığı diğer işleriyle The Creators Project’ten Design Boom’a, LA Times’tan I.D. Magazine’e kadar birçok mecrada ses getirdi. Anadol, dijital ve fiziksel varlıklar arasındaki ilişkiyi mimari ve medya sanatlarına melez bir aşk yaşatarak keşfediyor, böylece modern zamanla gelen teknik, estetik ve dinamik değişikliklerini gözlemliyor.

 

 

Kendi tanımıyla ‘ilk umumi müdahalesi’ olan görsel işitsel performansı ‘Quadrature’ı Santralİstanbul’da gerçekleştiren Anadol, LA Philharmonic’in Walt Disney Concert Hall’da vuku bulacak Visions of America: Ameriques performansını başka boyutlara taşımaya hazırlanıyor. Kasım’da gerçekleşecek performans sırasında Refik Anadol’un Walt Disney Concert Hall’u nasıl bir görsel ziyafete çevireceğini merakla bekliyoruz.