BEYNİNİZ GÖRÜNÜŞÜNÜZÜ NASIL ALGILAMAK İSTİYOR?

BEYNİNİZ GÖRÜNÜŞÜNÜZÜ NASIL ALGILAMAK İSTİYOR?


Ama Gerçekte Nasilsiniz?


Aynaya baktığınızda kendimizi janti bir beyefendi yakışıklılığında veya peri kızı güzelliğinde mi görüyorsunuz? Ya da tam tersi çirkinlikte bir çığır açtığınızı mı sanıyorsunuz? Kazın ayağı öyle değil. Tüm olay beyninizin algı yeteneğiyle alakalı. Kimi insanın bilinçaltı, kimisininkinden çok daha farklı çalışıyor. Bunu belirleyen yüzlerce farklı psikolojik neden var. Çünkü The Smiths'in de dediği gibi "Some girls are bigger than others".

 

Fotoğraf sanatçısı Scott Chasserot, fazlasıyla ilgiyi hak eden projesi Original Ideal ile insan beyninin seçiciliğini kanıtlıyor. İnsanların kendi ideal görüntüsünü beyin dalgalarıyla belirlediği projede evvala adayların portre fotoğrafları çekiliyor. Chasserot, bu fotoğrafları alıyor ve Photoshop'un yardımıyla 50 farklı versiyonunu çıkarıyor.

 

 

Beyin dalgalarını ölçen bir cihaza bağlanan adaylar, kendilerine ait portrenin 50 farklı haline de bakıyorlar. Bu sırada beyin dalgaları adayın fotoğraflarına pozitif ve negatif tepkiler veriyor. Scott Chasserot, böylece insanların kendisini en çok beğendiği, en ideal hallerini ortaya çıkarıyor.

 

İşte insanların el değmemiş fotoğrafları vs. 50 edit'lenmiş portreleri arasından beyinlerinin seçtikleri