BİLİM İNSANLARINDAN INTERSTELLAR’A ÖVGÜLER

BİLİM İNSANLARINDAN INTERSTELLAR’A ÖVGÜLER


Helal Olsun Sana Christopher Nolan


Gösterime girmesine tam olarak 11 gün var… The Dark Knight Rises'tan beri yeni bir Christopher Nolan filmine aç bünyelerin sevinçten sokaklara ve de sinema salonlarına dökülmesine çok çok az kaldı. Aylardır büyük bir sabırsızlıkla beklediğimiz Interstellar, 7 Kasım'da vizyona giriyor. Fragmanları en az bin kez izlediğimiz için haddinden fazla heyecanlıyız ve beklentilerimiz de büyük. Bu büyük beklentilerimizin ne derece karşılık bulacağını göreceğiz. Ama bilim insanlarının Interstellar'da beklentilerinden çok daha fazlasını bulduklarını söyleyebiliriz.

 

Bizleri kara deliklere doyuracak filmdeki görseller ve efektler, bilim insanlarını şimdiden mest etmişe benziyor. Yapılan açıklamalara bakılırsa; Interstellar'da karşımıza çıkacak kara delik görüntüleri sinema tarihindeki en iyi kara delik sahneleri olacak. Bunu bizzat bilim insanları söylüyor.

 

 

Peki Interstellar bunu nasıl başardı? Evvela Nolan ve ekibinin ünlü astrofizikçi Kip Thorne'la omuz omuza vermesi Interstellar'ın bu başarısındaki en büyük etkenlerden biri. Bu birliktelik sayesinde ortaya çıkan kara delik görüntülerinin boyutu tam 800 terabyte ve sadece bir karenin render'lanması 100 saati bulan çalışmaların ürünü. Özel efektlerden sorumlu 30 kişi ve binlerce bilgisayarın sayfalarca denklemin ışığında hareket etmesiyle toplam bir yıl süren çalışmalar meyvelerini mükemmel bir şekilde vermişe benziyor.

 

 

Kip Thorne'un filmdeki kara delik sahnelerini gördüğünde verdiği tepki ise yaklaşık olarak "Vay anasını!"

 

Evet; Interstellar'ı daha da sabırsızlıkla bekleyebiliriz artık.