BİSİKLET KULLANIMINDA TÜRKİYE’NİN LİDER ŞEHRİNE HOŞ GELDİNİZ

BİSİKLET KULLANIMINDA TÜRKİYE’NİN LİDER ŞEHRİNE HOŞ GELDİNİZ


Hane Başina 3 Bisiklet


Ülkemizde bir türlü yerleşemeyen bisiklet kültürünü en çok sahiplenen şehrimiz belli oldu. Şu sıralar daha çok yeni stadyumuyla gündeme gelen Konya, geniş alanlarının ve kaldırımlarının meyvesini toplam 800.000 bisiklet adetiyle taçlandırdı.

 

Toplamda 275 km'lik bisiklet yoluna sahip olmasıyla büyük geçinen illerimize güzel bir örnek teşkil eden şehirde hane başına ortalama 3 bisiklet düşüyor. İstanbul'da kişi başına 3 iPhone, Ankara'da kişi başına 1 Melih Gökçek düştüğünü göz önüne alırsak, bu rakam gerçekten de etkileyici bir hale geliyor.

 

 

Diğer büyükşehir belediyesi başkanlarının aksine bisikletin önemini daha çok kavrayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin bisiklet kullanımında ülke lideri olması hakkında şunları söylüyor; "Yoğun trafikte bisikletliler için ulaşımı emniyetli hale getirmek amacıyla 275 kilometre ayrılmış bisiklet yolu ile çok sayıda bisiklet parkı oluşturuldu. Enerji verimliliği sağlaması, çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım aracı olması gibi özellikleri nedeniyle bisikletin yaygınlaşması için çalışıyoruz."