DAMIEN HIRST’TEN ECZA DOLABI GİBİ SERGİ

DAMIEN HIRST’TEN ECZA DOLABI GİBİ SERGİ


Hap Sanati 


Yaşayan en varlıklı sanatçılar arasında sayılan İngiliz sanatçı Damien Hirst, ‘Schizophrenogenesis’ isimli sergisiyle insanlığın ilaç ile ilişkisine eğiliyor. Sanatçı sergide, şifa ile ilaç bağımlılığı arasındaki ince çizgiyi sık sık geçen ve muhtaç olma kavramına yeni bir soluk getiren hapları görsel bakımdan zengin; ancak eleştirel bir şekilde ele alıyor.

 

 

Paraya hiç ihtiyacı olmadığından kendini modern sanata adayan sanatçı Damien Hirst, 1980’den beri işlerinde ecza dolapları ve ilaçlara çeşitli kompozisyonlarla yer verdi. ‘Schizophrenogenesis’ sergisinde, insanların fiziksel ihtiyaçlarına psikolojik açıdan bakan sanatçı, hapların yarattığı psikolojik bağımlılığa parmak basıyor. Hapların her türlü minimalist sanattan daha mükemmel bir forma sahip olduğunu düşünen sanatçı, ilaç tasarımlarının adeta insanlara kendilerini satın aldırmak üzere tasarlandığına inanıyor.

 

 

 

Londra’daki Paul Stolper Gallery’de 9 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında görülebilecek sergiye gitme fırsatınız olmazsa Rebul Eczanesi’ne de uğrayabilirsiniz.