DEPRESYONUN AĞZINI BURNUNU KIRAN ŞARKILAR BELLİ OLDU

DEPRESYONUN AĞZINI BURNUNU KIRAN ŞARKILAR BELLİ OLDU


İşte Mutluluk Reçeteniz


Müzik hayatımızın olmazsa olmaz parçalarından biri. Duygularımızı ifade etme, duygularımızı dizginleme, duygularımızı ehlileştirme ve daha bir sürü etkisiyle her daim kulaklarımızdan düşmeyen müziğin bir güzelliği daha var. O da; kendimizi kötü hissettiğimiz, depresyonunun kıyısına demir attığımız o sevimsiz anlarda yardımımıza ilk koşanlardan biri olması.

 

Tam anlamıyla kötü gün dostu kisvesine bürünebilen müzik, nice şarkıyla yaralarımıza merhem olabiliyor. Bizi 3 dakikalığına da olsa dünyanın zirvesine çıkarabiliyor. Bunu milyonlarca şarkıyla yapıyor. Kimisi o şekil şarkıyla, kimisi ise bu şekil şarkıyla yüzüne soğuk su çarpılmışçasına kendine geliyor.

 

 

BBC Radio'nun kanatları altındaki ComRes anket şirketinin İngiltere'de yaptığı bir araştırma ise insanların kendini kötü hissettiği zamanldarda şifa niyetine dinlediği şarkıyı gözler önüne serdi. İnsanların birçok şarkının adını verdiği ankette 1975 tarihli Queen klasiği Bohemian Rhapsody, depresyonun iflahını kesen şarkılar arasında birinci geldi.

 

Daha genç bir kitleye aynı soru sorulduğunda alınan cevaplar arasında şampiyonluk ipini göğüsleyen isim, Happy isimli serotonin deposu şarkısıyla Pharrell oldu.

 

 

Kadınlar ise en çok ABBA'nın Dancing Queen'iyle on numara beş yıldız bir ruh haline büründüklerini söylediler.

 

 

Mevzu bahis listede ismi zikredilen diğer şarkıların sahiplerinden birkaçı Michael Jackson, Robbie Williams ve Bob Marley'di.