DÜNYANIN 3D YAZICIDAN ÇIKMA İLK ARABASI: STRATI

DÜNYANIN 3D YAZICIDAN ÇIKMA İLK ARABASI: STRATI


3D Yazicidan çikma Metrobüs De Bekleriz


Teknoloji dünyasının son dönemlerdeki yıldızlarından 3D yazıcılar her gün farklı bir projeye yelken açıyor. Terminator 2'daki şekilden şekile giren kötü Terminator'ın tahtını sallayan cihazlar, hemen hemen her sektöre uygun ürün yelpazesine sahip.

 

Fiyatlarının ucuzlamasıyla beraber her eve gireceği günleri ipe çektiğimiz aletlerin ülkemiz insanları tarafından kötü amaçlarda, pis şakalarda kullanılma ihtimali hayli yüksek. Özellikle kalpazanlık müessesesi 3D yazıcı ile çağ atlayacağa benziyor.

 

 

 

3D yazıcıdan lahmacun ve ıslak hamburger haberini dört gözle beklerken sektörün yeni gözbebeği bir araba oldu. Fadıl Akgündüz'ün JetPa zamanlarında projesini sunduğu araba hala hayallerde yaşayadursun; Arizona menşeli firma Local Motors, 3D yazıcıyla üretilmiş ilk araba olan Strati'yi tanıttı.

 

 

 

Üretimi 44 saat süren ve 49 parçadan oluşan Strati, karbon fiber katkılı termoplastik malzemeden meydana getirildi. Bataryayla çalışan arabanın saatte 50 mil yol alabildiğini de söylemeden geçmeyelim. Gelecek yıl satışa sunulması planlanan Strati'nin fiyatı ise 18.000 dolar civarında olacak.