EROİN BAĞIMLISI HAYAT KADINLARINDAN BİR KÜLKEDİSİ MASALI

EROİN BAĞIMLISI HAYAT KADINLARINDAN BİR KÜLKEDİSİ MASALI


Eroinin Kararttiği Hayatlarin Hazin öyküsü


İki sanatçı Loral Amir ve Gigi ben Artzi, ‘Downtown Divas’ isimli çalışmalarında eroin bağımlısı hayat kadınlarına tasarım kıyafetler giydirirken, ruhlarını çırılçıplak kalana kadar soyuyor. Miu Miu, Louis Vuitton ve Alexander Wang gibi lüks modaevlerinden kıyafetlerle kuşanan kadınlar, mutlu olmanın lüks haline geldiği hayatlarından Külkedisi tipi bir gerçeküstülüğe seyahat ediyor.

 

 

Projenin başrolleriyle Rusya’daki bir köprünün altında karşılaşan Amir ve Artzi, bölgedeki kadın tacirleri ile uyuşturucu satıcılarının seks işçileri için hayati tehlike teşkil etmesinden ötürü, mevzu bahis şehri gizli tutuyor. Hayatları tek bir yanlış karara kurban giden uyuşturucu bağımlısı hayat kadınları, kısa filmde hazin hikayelerini paylaşıyor ve hayallerinden bahsediyor. Gri rengin hüküm sürdüğü hayatlarında rengarenk bir gökkuşağının hayalini kuran kadınlar, hayat ellerinden kayana kadar  kalan umutlarına sarılıyorlar.

 

 

Eroinin kararttığı hayatları ve bitirdiği sağlıklarıyla hayat kadınları, Downtown Divas sayesinde bir günlüğüne de olsa hayatlarını alternatif bir senaryoda yaşıyorlar.