FASHION QEYFİ: SALI

FASHION QEYFİ: SALI


Oscar De La Renta Hayata Veda Etti


Oscar de la Renta Hayata Veda Etti

 

Şiir gibi tasarımları ile Oscar de la Renta, Hollywood yıldızlarını ve first lady’leri giydiren bir tasarımcıydı. Dominik Cumhuriyeti’nde doğan ve büyüyen de la Renta, eğitimini İspanya’da Cristobal Balenciaga’nın yanında yaptı, Antonio del Castillo ile Lanvin’de çalıştı, sonrasında New York’a taşınarak Elizabeth Arden ile çalıştı. 60’larda asaletin vücut bulmuş hali Jacqueline Kennedy’i giydirerek üne kavuşan tasarımcı, Nancy Reagan, Hillary Clinton, Laura Bush ve Michelle Obama gibi first lady’lerin de gardırobuna el attı. 1965’te kendi markasını kuran ve kırmızı halının vazgeçilmezi olan Oscar de la Renta, son olarak George Clooney’nin eşi Amal Alamuddin’in gelinliğini tasarladı.

 

Sex and the City’nin ‘The Ick Factor’ bölümünde arzı endam bile etmeden başrol olan Oscar de la Renta, yalnızca bir tasarımcı değil modaya fısılsayan bir şair olduğunu da kanıtladı. Kumaşlardan aşk mektupları yazan, zamansız tasarımlarıyla sonsuzluğa adım atan Oscar de la Renta, uzun zamandır savaştığı kanser yüzünden 82 yaşında hayata veda etti.

 

 

 

Maticevski’den Müzelik Koleksiyon

 

“Tasarımlarımı giyen bir kadının yanımdan yürüyüp geçtiğinde, onun gördüğüm en çekici ve baştan çıkarıcı kadın olduğunu düşünmeden edemiyorum. Biliyorum, taraflı bir yorum; ancak taraflı olduğu kadar da doğru” diyen Toni Maticevski’nin tasarımlarını biz daha iyi özetleyemezdik. Çerçevelenesi tasarımlara imza atan ve her bir koleksiyonu kadınlara övgü mahiyetinde olan Maticevski, 2015 İlkbahar koleksiyonunda yine müzelik bir işe imza attı. Modern sanatın kumaşla buluşması da denebilecek koleksiyon renk skalasındaki pastellerle aşk yaşıyor. Asil, asimetrik ve harikulade koleksiyonun anahtar kelimeleri.