İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: OLD SCHOOL

İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: OLD SCHOOL


Todd Philips'le Hangover öncesi Edebiyati


Hangover serisinin yönetmeni Todd Philips'i bayram ziyaretimizde son güne bıraktık. Komedi filmleriyle arası çok iyi olan yönetmenin 2003 tarihli filmi Old School'da bir nevi Hangover öncesi inşaatına tanıklık edeceğiz. Kimi zaman ayrı ayrı, kimi zaman beraber oynadıkları filmlerle komediyi damardan veren oyuncu kadrosu, Old School için tekrar bir araya geliyor. Bizler de tombul şişe biraları Old School için bir araya getiriyoruz.

 

 

Owen Wilson'ın esmere banılmış kardeşi Luke Wilson, komedi anlayışına özellikle hastası olduğumuz Will Ferrell. True Detective'in çiçeği burnunda başrolü Vince Vaughn, Entourage'ın biricik Ari Gold'u Jeremy Piven ve daha say say bitmez geniş kadrosuyla bir nevi Hollywood'un Neşeli Günler'i olan Old School'un tek bir amacı var. Hüzünleri evde bırakmanızı sağlamak. Filmdeki oyuncuların daha evvelden yer aldıkları komedi filmlerindeki mizaha alışıksanız hüzünleri evde bırakacağınızdan şüpheniz olmasın.

 

 

Hollywood'un bin milyon kere işlediği orta yaş krizi mevzusunun bir kez daha işlendiği filmde hayatlarından gına gelen üç arkadaşla tanışıyoruz; Mitch, Frank ve Beanie. Mitch genel mutsuz, Frank yeni evli ama eski "Glory days" zamanlarına hasret mutsuz, Beanie ise ikisini fişekleyen mutsuz. Mitch üniversite kampüsünün içinde yer alan bir eve taşınıyor. Beanie, evi ABD'de fazlaca meşhur olan fraternity AKA kardeşlik kulübü yapma fikrini ortaya atıyor. Frank halihazırda üniversite yıllarını roket gibi geçirmiş biri, dünden razı. Mitch ise zorla da olsa razı oluyor. Böylece filmin komediye yelken açan ana hatları belirleniyor.

 

 

Bir buçuk saat boyunca bayram tatili bitmemişçesine gülmek isterseniz doğru yerdesiniz. Old School, sizlere yarın işe gideceğiniz gerçeğini unutturmaya aday. Hele ki yanında tombul şişe biraya da yelken açarsanız…