İSTANBUL FASHION WEEK GÜNLÜKLERİ

İSTANBUL FASHION WEEK GÜNLÜKLERİ


Gittik, Gördük, Yazdik


İlkbahar-Yaz 2015 koleksiyonlarının sergileneceği Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, dün başladı. Play Tuşu olarak modanın nabzını tutmayı vatani görevlerden saydığımızdan biz de pek tabii oradaydık. Antrepo 3 Tophane’de 18 Ekim’e kadar görsel şölen yaşanmayacağının haberini veren onlarca örnek ellerindeki Uludağ sodalarını pipetle yudumlarken, kimi çok iyi kimi boşbeleş moda blogger’ı alkollü içeceğin podyum kadar yakın; ancak VIP olamamak kadar uzak olduğu Mercedes- Benz Lounge’a girmek için kapıdaki güvenlikle hararetli kavgalar etti.

 

Defile aralarında sigara+dedikodu için balkon kısmına çıkan kalabalıktan sık sık “Bir New York Fashion Week deyıııl” şeklinde serzenişler yükselirken, çay içilen kısımda adeta küçük çapta bir Armine defilesi vuku buluyordu. En ön sıra dışında herkesin yersiz yurtsuz olduğu, önce girenin yer kaptığı hatta altın gününden fırlamış teyzelerin çanta ve montla arkadaşlarına yer tuttuğu defilelerdeki düzensizlik üzdü.

 

Arkadaşına azimle yer tutan teyze

 

Kariyerine moda editörlüğü ile başlayan Deniz Berdan’ın kızı Begüm ile evlat gibi büyüttükleri markaları DB Berdan, 2015 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda ilhamını toplumun aşırı tüketicilik eğilimi, para, sükse ve ün merakından alıp günümüz hayatına distopya perspektifinden bakıyor. Ziyadesiyle renkli defiledeki ayakkabı ve aksesuarlar, DB Berdan’ın elinin değdiği Vans tasarımlarıyla daha da renklendi. Renk ve desen seçimlerindeki çeşitlilik ve kargaşa ile defilenin ana fikrine daha da destek olan DB Berdan’ın tek eksiği müzik seçimiydi.

 

 

 

 

Küçük salondaki defilesinin önünde uzun bir kuyruk oluşan Aslı Güler’in 2015 İlkbahar-Yaz koleksiyonu doğa anaya bir saygı duruşu niteliğinde olup, naturel renkler ve hayli giyilebilir parçalardan oluşuyor. Dingin bir renk paletinden oluşan koleksiyonun defile koreografisi ise Uğurkan Erez’in deneyimine emanetti.

 

 

 

 

 

 

 

CNN Türk’te yapım sorumlusu olan Berk Ercan ve kafasındaki taburesi açılış günümüzü en renklendiren olay olduğundan tabii ki kendisine, bir defileye kafasında kese kağıdı ile katılan Shia LaBeouf’umsu davranışının sebebini sorduk. Cevabı ise şöyleydi; ‘Tabure “Başımın üstünde yerin var” için bir metafor.’

Berk Ercan ile kısa ve tatlı sohbetimiz sonrasında yanından ayrılırken, tek temennimiz taburenin uzun defileler boyunca kendisine yüzlerce fotoğraf isteği dışında bir baş ağrısı vermemiş olması.

 

 

Açılış gününü, Kurtuluş Günü tarzı bir filmle karıştıran İnanç Karaduman ise mor pelerini ve Ömür Kırtasiye’den alınmış gibi görünen maskesiyle Zorro trendini küllerinden doğuramadı. Kendisine hangi işle iştigal ettiğini sorduğumuzda bilmemiz gereken bir şeyi bilmiyormuşuzcasına sinirlenerek “Bımınının asistanı” diye cevap veren Karaduman’ın hala kimin asistanı olduğunu bilmiyoruz. 

 

 

Japonya'dan moda haftası için taa İstanbul'lara gelen Yu Masui ve çantası

 

Bu kim biz de bilmiyoruz