KAYIP PAPAĞAN EVİNE DÖNDÜ, HEM DE İSPANYOLCA ÖĞRENEREK

KAYIP PAPAĞAN EVİNE DÖNDÜ, HEM DE İSPANYOLCA ÖĞRENEREK


4 Yillik özlemin A-Acayip Sonu


Akıllara zarar haber kuşağının bu haftaki temsilcileri iki adet papağan.

 

Her şey Güney Kalifoniya'da veterinerlik yapan Teresa Micco, Afrika gri papağanı Nigel'ı kaybetmesiyle başlıyor. 9 ay sonra kendisine dönen aynı cins papağanı Nigel zannediyor ve kavuşuyorlar.  Micco, bir süre sonra papağanın Nigel olmadığını fark ediyor. Nigel'a taktığı çip sayesinde tekrar arayışa geçen Micco, Torrance'ta yaşayan İngiliz Darren Chick'le irtibata geçiyor. Şansu bu ya; tıpkı Micco gibi papağanını kaybeden Chick de bir süre sonra bir papağan bulmuş…

 

O da bulduğu papağanı kendi papağanı zannediyor ve hayatına devam ediyor. Lakin; Chick'in bulduğu papağanın aslında Micco'ya ait Nigel olduğu anlaşılıyor. Micco'daki papağanın ise Darren Chick'e ait olduğu fark ediliyor.

 

 

Bu akıllara zarar papağan kaosunu daha da saçma hale getiren olay ise Chick'in 4 yıl evvel kaybettiği papağanıyla buluşması… Papağanının kaybolmadan evvel akıcı bir şekilde İngiliz aksanıyla İngilizce konuştuğunu söyleyen Chick, yıllar sonraki kavuşmanın ardından büyük şoka uğruyor. Çünkü 4 yıllık ayrılık sırasında İngilizce'yi unutan papağanının akıcı bir şekilde İspanyolca konuştuğunu fark ediyor. Bunun kendisiyle alakalı olmadığını söyleyen Teresa Mico, papağanın İspanyolca konuşmasının sebebinin onu bulmadan önce geçirdiği süreç olduğunu düşünüyor.