MARINA ABRAMOVIC, LARS VON TRIER’E GÖZ KOYDU

MARINA ABRAMOVIC, LARS VON TRIER’E GÖZ KOYDU


Seni Anan Benim İçin Doğurmuş Lars


Çok uzun yıllardır sanatı yeniden tanımlayan ve onun sınırlarını zorlayan radikal performans sanatçısı Marina Abramovic, sansasyonel işlerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.

 

Her daim zamanın ötesinde olan Marina Abramovic, 2010 yılında New York’taki MoMA’ın birkaç katını kapatarak ‘Artist Is Present’ ile kariyerinin en büyük ve belki de en zorlayıcı performanslarından olan bir retrospektife imza atmıştı. MoMA’taki 700 saatlik sessiz performansından sonra geçtiğimiz Haziran ayında ‘512 Hours’ isimli hiçlik performansı ile ses getiren Abramovic, Lady Gaga ve Jay Z gibi isimlerle işbirliklerinden sonra şimdi de Lars von Trier ile ortak bir çalışmanın niyetine girdi.

 

 

 

Canlı yayında Lars von Trier’e aşk mektubu yazan Abramovic, “Sevgili Lars von Trier, bence siz bu gezegendeki en rahatsız edici yönetmensiniz ve bu sebepten ötürü sizinle çalışmayı çok çok istiyorum” dedi.

 

Nevi şahsına münhasırlık bakımından adeta ruh ikizi olan Abramovic ve Trier, nasıl bir projeyle karşımıza gelir ya da gelir mi bilemiyoruz; ancak olur da bu birliktelik gerçekleşirse ortaya çıkacak şeyin fikri bile tüylerimizi ürpertmeye yetiyor.