MARTY MCFLY’IN UÇAN KAYKAYI GERÇEK OLDU MU?

MARTY MCFLY’IN UÇAN KAYKAYI GERÇEK OLDU MU?


Vallahi Olmuş Gibi


Milyon işe yarar ve yaramaz projenin buluşma noktası Kickstarter'da özellikle Back to the Future serisine abayı yakmış kişileri sevindirecek bir proje başladı. Yıllar yılı uğruna insanların duygularıyla oynanan, "Gerçek oldu, vallahi oldu" türevi sahte haberler üretilen Marty McFly'ın uçan kaykayı 2015'e gelmemize rağmen hala ortalıklarda yok. Kahpe yerçekimi yüzünden bilim kurguya, Marty McFly'a, Back to the Future'a gönül vermiş insanlar hayatlarını büyük bir hayal kırıklığıyla sürdürüyorlar. Bu duruma "Lan bi dur" demek isteyen Hendo Hover, Kickstarter'da paracıklarınıza göz diktiği Hendo Hoverboard projesiyle mevzu bahis hayallerin gerçekleşmesine bir adım daha yaklaşıyor.

 

 

"Dünyanın ilk gerçek hoverboard'u" etiketiyle tanıtılan hoverboard, gerçekten çalışıyor mu? İlk söyleyebileceğimiz şey; tasarımının o kadar da iyi olmadığı. İşlevsellik olarak da mükemmel değil. Peki uçuyor mu? Evet; Hendo Hoverboard yerden 1 inch yüksekte kullanılabiliyor.

 

 

 

Nasıl mı? Hoverboard'un alt kısmında bulunan dört adet disk şeklindeki manyetik motor sayesinde metal yüzeylerde pekala gerçek bir hoverboard deneyimi yaşayabilirsiniz. Pek de iç açıcı olmayan hantal tasarımının farkında olan mühendisler ise şu an için 18. prototipi üretmiş durumdalar. Kampanyaya para aktıkça hoverboard'un tasarımı da gelişecek.

 

 

250.000 dolarlık bir hedef koyan ve kampanyasının sonuçlanmasına henüz 54 gün olan Hendo bakalım başarabilecek mi? O kadar sahte projeden sonra en azından yüzleri az da olsa güldürdükleri için emeklerine sağlık demeden geçmeyelim.

 

 

 

 

Hep destek tam destek diyenleri ŞURAYA alalım.

 

Proje başarıya ulaşırsa planlanan tasarım ise şu şekilde;